Една година от назначаването на Богомил Грозев за директор на Старинен Пловдив

Актуално Гласове Градът Култура Новини Под лупа

На днешния ден се навършва една година откакто пловдивчани разбраха от телевизорите, че имат нов директор на Стария град. Богомил Грозев бе посрещнат с хляб, мед и сол от подчинените си в Балабановата къща.

Журналистът пристигна директно от ефир, след като сам обяви в сутрешния блок на Нова телевизия, че заминава за резервата като директор. Доведе го лично кмета Здравко Димитров. При представянето му пред медиите Кметът изтъкна, че Богомил Грозев е комуникативен, познава много бизнесмени и артисти, както ѝ познава много добре обстановката в Стария град, защото е живял там, докато снимал филм.

И двамата обещаха Програма за развитието на Старинен Пловдив.

Няколко дни по-късно в началото на март Богомил Грозев разклати мнозинството в местния парламент, когато ОбС трябваше да разгледа предложението на старейшините от Демократична България и независимите Слави Георгиев и Костадин Гаров да се организира конкурсна процедура за ръководител на общинския институт. Вносителите са категорични, че с директното назначаване на Богомил Грозев кметът е нарушил закона.

На 9 юни 2020 тай даде интервю за Под тепето –Богомил Грозев: Екипът на Старинен Пловдив е много добър!  Ден по-късно обяви аргументиран план за спешни ремонти и Общинският съвет отпусна допълнителни 145 000 лева на института за целта. През юли покани журналисти, за да отчете спад на туристите и приходите в Стария град и да разкаже как културното министерство порязало проектите за ремонти в две къщи.

След това за него дойде едно горещо лято, заради разкритието, че ОП “Жилфонд“ ремонтира и оборудва две чисто нови общински жилища за Богомил Грозев с публични средства и рефлектира в политическа жега по казуса.

Междувременно директорът на Старинен Пловдив се появяваше при всеки удобен случай заедно с кмета (Какво прави директорът на Стария град на проверка на КПП на Карловско шосе?) и влезе в Съвета на настоятелите на АМТИИ.

През октомври м.г. в интервю за в. “Марица” Богомил Грозев заяви, че ще събере всички гилдии в Стария град за една обща програма.

Наскоро за него единствен като шеф на общинска структура бе организирано присъствие на онлайн отчет за първата година от управленския мандат на кмета Здравко Димитров.

Днес Грозев отбелязва годишнината не с отчет и представяне на Програма за управление на “Старинен Пловдив”, а с пост във личната си страница в социалната мрежа и се хвали с колаж, направен от колегите му.

Още по темата вижте ТУК.

12 месеца след назначаването на Богомил Грозев на пловдивчани не е представена дори Визия за управлението на Стария град, напомни по-рано днес председателят на групата общински съветници от ДБ Веселина Александрова.

Споделете ни във:

11 коментара за “Една година от назначаването на Богомил Грозев за директор на Старинен Пловдив

 1. Айляк до айляка, мила моя майнольо пловдивска…Кмет и общинари си живеят в някакъв техен си свят / с наште парички/, а градът заприличва на Румелийска провинция…

  1. Може и да е тъп, може и да е ГРОЗЕН, ама е ХИТЪР тоя, и на “режисоро” команди дава и заповеди и заплати, а?

 2. Чак ме е срам да чета! Как си живеем и търпим на наш гръб да се ояждат ограничени, нагли, бездушни същества!

 3. Както за
  1.Директор на ОП Стар Пловдив,
  така и за
  2.”Главен” Архитект на градче АЙЛЯК в Източна Румелия
  НАЗНАЧЕНИЯТА БЕЗ КОЛЕГИАЛЕН КОНКУРС СА НЕЗАКОННИ.
  ПРОТИВ ЗАКОНА.
  (ПРЕСТЪПНИ)
  СЪБУДЕТЕ ПРОКУРАТУРАТА!

 4. Само не ми стана ясно с какво точно “са се справили блестящо в тази тежка година” и какво нещо се е случило, като са били така “вдъхновени и целеустремени”. Май нещо рекламата е била слаба, та пловдивчани не сме разбрали за конкретните успехи на директора.

  1. Напомпен ВЪЗДУХ ПОД НАЛЯГАНЕ изобилно натъпкан с ВАНИЛИЯ и самодоволно себехаресване, с фишеци, титли и словоблудни излияния напоследък на Тепето е най-МОДНО.

   “Акредитирана” от ООН Програма за сергиджийски алъш-вериш с изкуствени ФАЛШИФИКАТИ ЗА ТУРИЗаМА разгръщат спициялно за тоа спициялист в АМТИ (+?) за да го ръкоположат и него -както Мендето милата- за
   ДОКТОР ХОНОРИС КАУЗА.

 5. Една от многото излагации на Зико. Четейки статията, човек разбира с “какво голямо нищо ” се е сдобил старият Град. Халал да им е на колегите му, без които “нищото “щеше да е по- голямо нищо.

  1. “Като чета статията” оптимизам и светли радости ма преизпълват, оти така правилно се развиваме не само ф ОИто, ами и ф БГто изобще.

   Амелийката навремето и тя стъпна на ОИ Стар Пловдив, та скокна и КАРИЕРА направи в РежимаБоБоТРИ (Четири?) и се фъчкаше с какво? = били 30 трийсетина заплатаджиите из Тепето като почнала, ама до 90 деве’десе’ го докарала подире, та ЕТО НАПРЕДАК!

   Колко му е след блестящите успехи ГРОЗЕН да го направим Магистър, че и Д-р, па и ДЕПУТАТин да представлява пловдивчанците из Парламенто, а? А?

   1. “Една година от назначаването на Б.ГРОЗЕН…” = ми то т’ва са само дванайсет заплати за отрудения наш гостенин, който се измъчи да спи по “приятелски” тавани плащайки от джоба си хотелиерски, дневни, пътни и КОМАНДИРОВЪЧНИ, пък вие…

    Неблагодарни т’ва филибелиите, ей!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.