За нас

Пловдивската медия „Под тепето“- www.podtepeto.com e една от първите регионални информационни интернет платформи. Днес ние сме сред малкото останали истински независими медии. Носители сме на награда „Пловдив” за журналистика, на приза на „Смели репортери” и София прес за разследване  на регионални теми с национален отзвук, на награда на Българската академия на науките и СБЖ за опазване и популяризиране на археологическото и културно наследство на България. Успяхме да обединим около себе си големи групи хора, убедени в нашите чисти идеи. Успяхме да доведем до край много благородни и светли  каузи, за други все още се борим. За това имаме силно влияние не само в нашия регион. Ежедневно ни препечатват и цитират в националните информационни канали.

Освен в уникалното съдържание- разследванията и авторските материали, акцентираме силно на социалните каузи и инициативите, целящи да укрепят нашето гражданско  общество и изконните демократични ценности. Смятаме това за своя мисия.

Всички мнения и твърдения, изразени в това или във всяко друго издание на „Под тепето“ ООД, са такива на техния автор и/или издател и не отразяват непременно възгледите на Фондация „Америка за България“ или на нейните директори, служители или представители.

Издатели: Димитър Семков и Ивайло Дернев

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

Ивайло Дернев

Главен редактор

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. С над 20 години опит и носител на награда „Пловдив” за журналистика, на приза на „Смели репортери” и София прес за разследване  на регионални теми с национален отзвук, на награда на Българската академия на науките и СБЖ за опазване и популяризиране на археологическото и културно наследство на България.

Ивайло Дернев е ангажиран с множество обществени каузи, свързани с по-доброто лице и бъдеще на любимия му Пловдив и активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Таня Грозданова

Журналист

Първите ѝ материали са за седмичника Виделина през 1993 г. Има дългогодишен опит като водещ, репортер и редактор в радиа и телевизии.

Сценарист и създател на документални филми и автор на множество публикации в местни и национални вестници и списания.

През последните години е част от журналистическия екип на Под тепето, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика. Има две номинации за наградите „Червена линия: награди за журналистика срещу корупцията“ в категорията „Журналистическо разследване, разкриващо корупция или конфликт на интереси“, които се присъждат от Антикорупционния фонд у нас. 

Теодор Караколев

Пише и участва в онлайн, печатни и радио медии на теми, свързани с културата, културното наследство и история на изкуството.

Теодор Караколев

Журналист

Журналист и изследовател на историята на българската архитектура. Пише и участва в онлайн, печатни и радио медии на теми, свързани с културата, културното наследство и история на изкуството. Съ-председател на фондация „Български архитектурен модернизъм“, която проучва и популяризира архитектурата в България между двете световни войни.

Веселина Михайловска

Създава съдържание, насочено към туристите и гостите на Пловдив и отговаря за рекламната и маркетингова стратегия на медията и популяризирането на съдържанието ѝ.

Веселина Михайловска

Автор

Пет години част от екипа на Под тепето като активно създава съдържание, насочено към туристите и гостите на Пловдив. Отговаря за рекламната и маркетингова стратегия на медията и популяризирането на съдържанието ѝ.

Аделина Калъпчиева

Познава всички тайни кътчета в Пловдив, а в Под тепето подбира и подготвя националните и международни новини.

Аделина Калъпчиева

Автор

Аделина от дълго време е един от любимите гидове на туристите под тепетата. Познава всички тайни кътчета в Пловдив, а в Под тепето подбира и подготвя националните и международни новини.
Back to top button
Изпрати новина