Богомил Грозев влезе в Съвета на настоятелите на АМТИИ

Актуално Градът Култура Новини Под лупа

Има голяма вероятност той да е първият докторант в новата програма

Бившият телевизионен водещ и журналист Богомил Грозев, който през февруари месец оглави Общински институт „Старинен Пловдив“, е член на Съвета на настоятелите на Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство „Проф. Асен Диамандиев“ в Пловдив. Той е като представител на Община Пловдив в организацията с идеална цел.

Новият Съвет на настоятелите е ситуиран през юли 2020 година. Негов председател е бизнесменът Светлозар Драгушев, има още 7 членове. Представител на Министерство на образованието и науката е Нели Попова – директор на Националното училище за музикално и танцово изкуство „Добрин Петков“ в Пловдив, Ивайло Маджаров – председател на Студентския съвет, Румен Цонев – изпълнителен директор на КЦМ, Светлозар Чавдаров – директор на НХГ „Цанко Лавренов“ – Пловдив и проф. д-р Милчо Василев – ректор на АМТИИ в периода 2012-2019 година.

Има голяма вероятност Грозев да е и сред първите докторанти в новата програма на Академията „Артмениджмънт и публични комуникации в изкуството“ в направление „Теория на изкуствата“, за която вчера бе направена комисия на място във ВУЗ-а, разбра Под тепето. Припомняме, че според опозицията в Общински съвет – Пловдив конкурс за длъжността директор на Общински институт “Старинен Пловдив” ще бъде обявен, когато кандидата придобие необходимия ценз.

Очаква се след 40 дни да е ясна оценката от акредитационната комисия на Националната агенция за оценяване и акредитация, съобщи ректорът на АМТИИ проф. д-р Тони Шекерджиева-Новак по време на среща с медиите днес по повод другата добра новина за рестарт на ремонта на Жълтото училище. В доклада на комисията се казва, че „докторската програма е изключително специфична и отговаря на нарастващата необходимост от квалифицирани мениджъри и ръководители на арторганизации и специалисти по управление на публични комуникации в сферата на визуалните и сценични изкуства.“

На репортерски въпрос дали вече има кандидат за програмата на висок пост в ОИ “Старинен Пловдив” ректорът коментира, че това няма как да се случи преди да излезе оценката на НАОА и да бъде обявен прием.

Към днешна дата в АМТИИ се обучават близо 750 студенти от страната и различни държави, сред които от Гърция, Турция, Сърбия, Северна Македония, Украйна, Молдова, Италия, Австрия, Швейцария, Китай и САЩ, уточни проф. д-р Новак.

Споделете ни във:

2 коментара за “Богомил Грозев влезе в Съвета на настоятелите на АМТИИ

 1. Не случайно ПРОТЕСТЪТ вече се фокусира върху баскетБОЛНИЯ мозъклия КлЕТ освен към КАЛИНКИТЕ зад кито се опитва да се барикадира горкият некадърен попски ПОСЛУШНИК.
  Софиянският навлек, който той ни го доведе и НАТРЕСЕ ЗА ВЛАСТЕЛИН даже нямал ценз за длъжността, за която цица заплата вече колко месеци – та за да го поограмотят ЧЛЕН-кореспондентКите на БАНда даже откриват в АМТИ (+И) специЯлна програма “Рога И Копита”.
  АртСЕРГИДЖИИ. (?!?)
  Като го “образоват” милия за Доктор Хонорис Кауза -както Камата на ПУто и Мендето на АМТИто- тогава и мутро’полит’икът ще го ръкоположи за АКАДЕМИК в Килийната си доховна “академия” и тогава вече Зико ще го произведе Почетен Депутат с доживотен имунитет, та да се повърне в Коньовица да цица Народна Пенция.
  Еха!
  МУТРИТЕ – ВЪ***!

 2. Взаимопомощ: КАЛИНКА КАЛИНКУ ОКО НЕ ВАДИ
  “…конкурс за длъжността директор на Общински институт “Старинен Пловдив” ще бъде обявен, когато кандидатът придобие необходимия ценз…”
  КАКЪВ “КОНКУРС”, КАКВИ ПЕТ ЛЕВА?
  ЩЕЛИ ДА ГО ОГРАМОТЯВАТ ТЕПЪРВА КАНДИДАТА ГРОЗЕН!
  СЛУЧАЙНО ДА НЕ ВИ НАМИРИСВА НА EXCREMENTUS FECALIS?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.