АктуалноГласовеИзбориМненияНовиниРазследване

Политическа жега по казуса с Богомил Грозев

Въпросът за настаняването на директора на „Старинен Пловдив” в общинско жилище не е обсъждан в групата на ГЕРБ, тъй като такова предложение още няма

Луксът да имаме софиянец начело на Общинския институт, се оказва доста скъпо начинание, коментира Слави Георгиев

Николай Радев: Ако доказани специалисти бъдат привлечени в общината, трябва да имат най-добри условия за живот, но към момента не виждаме такива

Евелин Парасков: Едва ли това е първият случай, в който ведомствен апартамент се ремонтира за високопоставен общински служител, но е необходимо критерият да е еднакъв за всички

Таня Грозданова, Иво Дернев

Под тепето събра политически позиции от представители на групи в Общински съвет и независими старейшини относно разследването ни по казуса „Къде живее и ще живее Богомил Грозев?”. Малко след като от общината излязоха с мъгляв коментар по темата, ние се свързахме с представителите на политически групи в местния парламент, за да потърсим мнението им. Припомняме, че преди минути Богомил Грозев ни върна обащдане и потвърди, че общината не е плащала за престоя му в хотел от момента на назначаването му.

Йордан Илиев, настоящ председател на групата на ГЕРБ в Общински съвет и предшественик на Богомил Грозев на поста директор на ОИ „Старинен Пловдив“, вдигна веднага телефона си и каза, че в момента се връща от отпуск и не е напълно запознат със статията, така че не би я коментирал. На въпрос на репортера ни дали съветниците от управляващата партия ще подкрепят предложение за настаняване на г-н Грозев в общинско жилище, той коментира следното: „Такъв въпрос не е обсъждан в групата. Към този момент не съм виждал предложение, нито за настаняване, нито за варианта апартаменти за приемни. Когато има конкретно предложение, ще го обсъдим. Засега няма.“

Николай Радев, председател на групата на БСП в Общинския съвет, е на мнение, че за да се привличат висококвалифицирани кадри, общината трябва да предлага и високи условия на живот. „Но, без да се фиксирам в конкретната личност, си задавам въпроса дали общината успява да привлече такива. Идващите от други градове специалисти, трябва да са се доказали пред обществото в сферата, за която идват да работят, а не да са се доказали пред нечии партийни лидери. Така че община Пловдив и в частност кметът има много сериозно да работи наистина да може да подбере добър екип. Към момента, нашата оценка за екипа му, меко казано не е висока. И съответно за тази невисока оценка трябва да съответстват и условията на живот, които им предоставя общината. БСП категорично ще подкрепи, ако доказани специалисти бъдат привлечени, да имат най-добри условия, но към момента не виждаме такива”, заяви социалистът Николай Радев.

Свързахме се и с председателят на групата на „Съюз за Пловдив” Евелин Парасков. „В общите разпоредби на Наредбата за условия и реда за установяване на жилищни нужди за настаняване в общински жилища и продажбата им ясно са посочени критериите, по които всеки чиновник може да се възползва от това си право. Би следвало същите да се отнасят за всички представители на администрацията. Общинският съвет не е орган, който пряко отговаря и налага контрол върху прилагането на Наредбата и затова е редно Община Пловдив да извърши проверка и да излезе с информация. Едва ли това е първият случай, в който ведомствен апартамент се ремонтира за високопоставен общински служител, но е необходимо критерият да е еднакъв за всички”, смята той.

Видимо кметът Здравко Димитров продължава порочните практики на Иван Тотев, като си отглежда златни кокошки”, е мнението на Йордан Иванов от Демократична България. Той е категоричен, че случаят с Богомил Грозев се превръща в емблематичен. „Защото първо не е проведен конкурс, въпреки нашите искания. И второ, защото са на лице съмнения за порочни и неморални практики – жилищата и заплащането на хотела. Нещо повече. Аз лично като зам.-председател на ОбС съм получил три сигнала до момента от служители на института, който оглавява Грозев, за арогантно отношение към подчинените и неадекватност в изпълнение на задълженията. Във връзка с разследването на Под тепето и сигналите от служители, на които няма да кажа имената, за да не ги злепоставя, в Общински съвет ние от Демократична България ще попитаме кмета какви средства са изхарчени за отглеждане на златната партийна кокошка Грозев, каква заплата получава и разбира се законосъобразни ли са действията на властта? Ще повдигнем въпроса в местния парламент”, каза за Под тепето Йордан Иванов.

А ето какво каза пред медията ни независимият общински съветник Слави Георгиев:

Богомил Гроздев, дойде като „острие“ и лично назначение на кмета Здравко Димитров, който упорито отказва да насрочи конкурс за заемания от Грозев пост на директор на „Старинен Пловдив“. Вече 1 г. всички тръпнем в очакване нещо да се случи в „Старинен Пловдив“, да се изведе някаква нова концепция, която може би е убягнала на нас пловдивчани, а дошлият с големи фанфари Грозев да приложи. Уви, до ден днешен Грозев продължава да се запознава с обстановката, твърде дълго време (9 месеца) и единственото с което може да бъде запомнен е това, че раздаваше сандвичи на полицаите по време на локдауна с коронакризата, както и участието му в масовката при посрещането на премиера Борисов, преди няколко седмици, който го попита „А, ти к’во правиш тук?“. Въпрос, който вече здраво изплува в мисълта на всеки здравомислещ пловдивчанин. Очевидно Грозев има афинитет към ремонтите, тъй като единственото му искане към ОбС до момента, бе за ремонт на „Мааза“-та на Античния театър, която се оказа…, че съвсем надлежно е била ремонтирана, непосредствено преди неговото идване на поста директор на „Старинен Пловдив“. Луксът да имаме софиянец начело на Общинския институт, се оказва доста скъпо начинание, не само заради нищослучването в Стария град, но и заради финансовото изражение по престоя на г-н Грозев в нашия гостоприемен град. Не знаех, че когато в началото на назначаването си той заяви, че има нужда от почивка от жълтите павета и журналистиката (макар той да не бе журналист в истинския смисъл на думата, а четящ новините) има буквален смисъл, във финансов аспект, осигуряващ му красиви нощувки в скъп пловдивски хотел. Неясно по какви критерии, кметът Здравко Димитров е толкова доволен от „дейността“ на г-н Грозев, че е осигурил сериозни финансови средства да обзаведе личен общински апартамент за „висшия“ кадър на градското управление. Като софиянец, г-н Грозев, вероятно не подозира, че има стотиците пловдивчани, които имат остра нужда от общинско жилище, поради ниските си доходи. Има хора, в челните места на списъка на чакащи, които вече над 8 г., не са дочакали реда си за настаняване. Вероятно не са достатъчно заслужили като г-н Грозев. Тъй като кметът Здравко Димитров, ако тръгне да прави належащ ремонт на екипа си, г-н Грозев съвсем не заслужава да е в топ 3 за тези места, има едни други заслужили зам. -кметове, но като журналист той би трябвало да оценя правилно щетите, които нанася с присъствието си и сам да си тръгне. Пловдив няма да загуби, а г-н Грозев ще е печелившият, тъй като ще е научил житейски урок, че в управлението се изискват и други неща, освен едното популярно име”.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

13 коментари

 1. Зико да беше сложил някоя телевизионна синоптичка на поста. Щеше да е красиво, а и като тръгне с токчетата по калдъръма, забавно. А тоя сега е като един толуп.

  1. Защо пък „синоптиЧКА“, моля, защо не някой груб, но мъжествен СИНОПТИК?

   С граовски акцент?

   Докога дискриминация в полза на нежни розови синоптички за баскетБОЛНИ мозъклии из провинцията? Дайте ни повече Треньори!

 2. Малоумно е и не трябва се допуска подобно назначение!
  Пловдив има достатъчно кадърни хора, от които да бъде избран шеф на Старинен Пловдив. А кметът, който инициира подобно назначение има нужда от импийчмънт. Аман от продажни кметове!!!

  1. Идеята за ИМПИЙЧМЪНТ НА КОФТИ КлЕТ е разумна и със житейска логика, само дето още нямаме учредена със законодателството таквази процедура.
   Сегашното Народно Събрание от Здрави Другари ПАРТИЙЦИ =ГЕРБ= едвали ще резне клона си.
   ЦвеЦве с неговия „нов“ САРБ =Селянки За Американско Развитие на БГстан= по-може да въведе такива практики, бидейки всеизвестен идИЯлист (ако помните как крепеше ИМПЕРИАЛиста? А, вече забравихте, така си и мислех…)

 3. Щом върховната „квалификация“ за Директорство над Стария Пловдив е …Талавизионна Личност === то в Града си имаме далеч по-компетентен извътре, извън и в дълбочина в Духа на Мястото Genius LOCI.
  Наско НАЧЕВ израстна на върха на Джамбаз Тепе на Княз Церетелев №25 където си има кибар КЪЩА.
  Няма да му плащам хотел.
  Няма да товаря ЖилФонд (НИТО СОФ’ЖИЛФОНД, където им е мястото на някои навлеци).
  Наско НАЧЕВ познава от детинство всяко камъче из тепетата, не само основните „опорни точки“ за другари Партийци.
  Честен, почтен, няма да палува до зори с подчинени г-ци.
  Администратор на РОТАРИанците.
  МАЙНА и половина.
  ТВ.

 4. Много преди „…Въпросът за настаняването на директора на „Старинен Пловдив…“ стои въпросчето за НАЗНАЧАВАНЕТО НА ЗИКОВА ОЧИНАЙКА ОТ ПРОВИНЦИЯТА НА СИНЕКУРНА „службичка“ без работа или задължения или отговорности ама със БАЯ ЗАПЛАТИЦА.

  (Де да можех и аз (абе имаме една племенница в МИЧКЮР – за нищо не става, поне КУРАТОР да я напра’им… изложби есенни, пролетни, туйцък-онуйцък, „балабанова“ симфониета … OpenOperaТОРКА… программа ПрезКубЗаГрош…))

  А пък че „имал бол пари – плащал си хотела“, милият, е опашата …
  ЛЪЖА.

 5. Само бих казал – Хора, бдете!!!
  Богомил Грозев – познат не само като водещ на новините в Нова телевизия, но и като бивш зет на актьора Антон Радичев. Развежда се преди няколко години с жена си, поради многобройни извънбрачни връзки, а и пилеене на семейни средства. Взема ипотечен заем от банка на стойност близо 100 000 евро, като ипотекира апартамента на тъста си /а не негови или на неговите родители, които в София са поне три/. Засега изплаща редовно вноските, но парите са профукани основно за скъпи автомобили, по нови любовници и воаяжи в чужбина.
  Става дума за човек широкопръст, който пилее нашироко чуждите пари. Та затова когато неминуемо се открият злоупотреби с публични средства около Стария град, никой да не се чуди, особено кмета. Предупредени сте!

 6. БСП (цит.): „…Идващите от други градове специалисти, трябва да са се доказали пред обществото в сферата, за която идват да работят…“ = А? А?

  СВЪРШИХА ЛИ СЕ КОРЕНЯЦИТЕ ПОЗНАВАЧИ ДЕЯТЕЛИ?

  КАКЪВ „СПЕЦИАЛИСТ“ Е ЕДИН ЧЕТЕЦ ПРЕД ТВ КАМЕРА, БЕ КлЕТЕ?

  НеМА ЛИ ЗА ГЛАВЕН АРХИТЕКТ ДА „ПРИВЛЕЧЕМ“ НЯКОЙ ИЗТЪКНАТ …ЮЧБУНАРЕЦ (ОТИ СОФИЙСКИО Е ПЛЕВЕНЧАНИН?)
  ЕГАТИ === КОРАБО ПОТЪВА ПРАВИЛНО! ===
  БеСеПето мъдрее у Общинскио, копАле!

  1. На снимката има показана една бая ПОГАЧА от която г-н ГРОЗенЕВ си клъвна щипка.
   Възниква спаведливото наше питане в тия гладни години какво се случи с останалата част от ПОГАЧАТА?
   А и за чия сметка отиде таа разноска = пак ли за МОЯ СМЕТКА / твоя / наша / данъкоплатска?
   Или развеселените слугини са си събрали стотинките и по тъмно са скокнали да замесят, фтасат и изпекат за РЪКОводителя (тъй де, с един пръст ръководи)

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина