„Конкурсът за директор на ОИ „Старинен Пловдив“ е на етап няма „подготовка“ за „подготовката“

Актуално Власт Гласове Градът Новини

12 месеца след назначаването на Богомил Грозев на пловдивчани не е представена дори Визия за управлението на Стария град, напомня председателят на групата общински съветници от ДБ Веселина Александрова

Председателят на групата общински съветници от Обединение Демократична България Веселина Александрова публикува открито писмо да кмета по повод годишнината от назначаването на Богомил Грозев за директор на ОИ „Старинен Пловдив“.

Г-Н

Здравко Димитров

– КМЕТ НА ОБЩИНА ПЛОВДИВ,

Цяла една година измина, откакто без конкурс назначихте Богомил Грозев за директор на ОИ „Старинен Пловдив“. Наясно сте, че законът изисква за тази длъжност да се проведе конкурс, но се криете зад липсата на изрично посочен срок за провеждането му.

Очевидно е за всички пловдивчани, че след като цяла година дори не сте опитал да обявите конкурс, то Вие сте твърдо решен да заобиколите целите на закона. Това е недопустимо за позицията Ви на представляващ всички пловдивчани.

Също така недопустимо е да дадете публично обещание, че ще проведете конкурс за директор на ОИ „Старинен Пловдив“ и:

– месеци по-късно в официален отговор на мое питане в Общински съвет да отговорите, че „предстои подготовка“ за конкурс.

– цяла година по-късно да няма дори „подготовка“ за „подготовката“.

Четвърт от мандата Ви изтече, четвърт от възможното време на този директор за работа също изтече, а на пловдивчани не е представена дори Визия за управлението на тази безспорна ценност – Старинен Пловдив.

Да защитавате назначението с довода „Ето, виждате, човекът работи“ е нелепо – културният институт не е нива за копане.

Измина цяла година на неуважение към пловдивчани и културната ни история.

Отправям призив към Вас да спрете да лъжете. Ако не си спазвате обещанията, поне спазвайте закона и обявете конкурс за директор на ОИ „Старинен Пловдив“ най-сетне! Нека не остава неприятният вкус за поръчан директор с неясни цели.“

Вижте обзор на годинта на директора на Старинен Пловдив.

Споделете ни във:

5 коментара за “„Конкурсът за директор на ОИ „Старинен Пловдив“ е на етап няма „подготовка“ за „подготовката“

 1. Нека бъде отстранен Грозев и после да обявят конкурс. Видя се за година управление, че харчи парите на данъкоплатците.. Пълен безхаберник, с какво е заслужил да продължава да СПИ на този пост..?

 2. 1.Специално за ГРОЗЕН Член-кореспондентите на БАНи, БАНки, БАНица, БАНДА от Фолклорнио Филиал на Консерваторията изобретиха и “АКРЕДИТИсаха” специална “гъвкава” програма за бак/маг/д-р по изкуствено сергиджийство (алъшвериш).
  2.БаскетБОЛНИЯТ КлЕТ не може да обяви “подготвяния” за ГРОЗЕН “конкурс” преди да се е поизучил чилякът без поне едно ветеринарно ВИ’ШО – оти попада ф състезание с грамотни дипломирани КОРЕНЯЦИ, не ли?
  3.Освен БАКАЛСКИТЕ бакалавърски дипломи за търговия с изкуствености и фалшификати в туризма вождът на Трихълмието нямаше да е лошо да е дипломиран АРХИТЕКТ, или?
  4.Камарата на Архитектите КАБ и САБ във ЖУРИТО на евентуален конкурс следва да имат решаващ глас със Вето (не че очкваме прозрачно Журиране, де…)
  5.ЮЧбунар (ТРИкладенци) е по-подходящ източник за хачалство на ТРИхълмието, отколкото Сливян или Чярпан или Силистра или Мичкюр, не ли? Що пък трябва да е КОРЕНЯК (каквито Начи ги изсели бездруго!)
  6.Главен Архитект на градче като Пловдив =ориенталско, заспало, АЙЛЯК= нали няма никаква нужда да се определи чрез колегиален Конкурс по закон, а е достатъчно да бъде и той ПОСЛУШНИК на …#КОЙто трябва?

  1. ТЕЛЕВИЗИОНЕН ГОВОРИТЕЛ ако непременно трябва да е Директор на Стар Пловдив, то на върха ня Джамбаз Тепе израстна и живее НАСКО НАЧЕВ, РТЦП, КОРЕНЯК!
   Ура!

 3. Браво г-жо Александрова! Всички общински съветници трябва да застанат зад вас и това Велико недоразумение да напусне Стария град

  1. На пръсти се броят доброСЪВЕСТНИТЕ съветници, които не са “в крак” с главнокомандващия Генералисимус.
   При предстоящите ИЗБОРИ ще си отваряме очите ПОИМЕННО за Личности, а не …”листи”
   Хвала!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.