АктуалноИзпод тепетоМненияНовини

Богомил Грозев с изненадващо присъствие на онлайн отчет за първата година от управленския мандат

„И не, не живея в общинско жилище“

Спад в посещенията и приходите в Старинен Пловдив

Цел – повече собствени събития през 2021

Директорът на Общински институт „Старинен Пловдив“ Богомил Грозев изненадващо получи трибуна днес на онлайн отчет за първата година от управленския мандат на кмета Здравко Димитров. Припомняме, че поредицата брифинги до момента вървеше само на ниво заместник-кметове, а самият Димитров се отчете от болницата, докато се лекуваше от коронавирус.

Днес по решение на PR-отдела на кмета директорът на ОИ и колегата му от ОФ „Пловдив 2019“ Кирил Велчев бяха подредени до ресорния зам.-кмет Пламен Панов, за да отчетат всеки своя сектор от ресор култура.

На въпрос на Под тепето отправен към тримата „Какъв сигнал дава Община Пловдив със събирането ви на групов отчет и от този акт следва ли да очакваме публични отчети и от другите началници на общински предприятия?“ не бе даден отговор, тъй като водещият на е-брифинга не го прочете на господата.

По-късно в прессъобщение до пловдивските медии казаното от Богомил Грозев по време на отчета бе представено така от отдела за връзки с обществеността:

„Дейностите в културния сектор за изминалата година коментира и директорът на ОИ „Старинен Пловдив“ Богомил Грозев. Той заяви, че поради епидемичната обстановка се наблюдава спад при посещенията на обекти в Стария град, но въпреки това екипът на общинския институт е успял да спаси много от културните събития.

„Множество събития се случиха в Стария град през последните месеци, сред които малки концерти, театър в къщите, изложби и „Празници на Стария град“. Със собствени усилия направихме и музикален тур, дадохме трибуна на млади изпълнители и привлякохме популярни лица, за да ги подкрепят“, коментира Богомил Грозев.

По думите му предстоят нови събития, сред които тематични турове с различни акценти от културното наследство на Стария град.“

Всъщност Грозев каза много повече. Той отчете, че приходите на управлявания от него ОИ са три пъти по-малко от планираните в началото на годината, когато той бе назначен на работа при вече готов бюджет.

Планираните са били в размер на 770 000 лв., а са реализирани 240 000 лв. Спадът на посещенията в обектите на „Старинен Пловдив“ е със 67 на 100. Чуждестранните туристи през м.г. са били 104 890, а за 9-те месеца на 2020-а са общо 18 234 души и това е обяснимо на фона извънредното положение и кризата с COVID-19.

По думите на Грозев успех е, че билетният център пред общината вече продава билети и за обектите на „Старинен Пловдив“. Обяви още няколко промени – изравняването на входния билет за къща Клианти с тези на останалите къщи; активна работа по  Фейсбук страницата и редица изложби и онлайн концерт по време на пролетния локдаун.

Отчете и небивалия интерес към сувенирните маски с елементи на римски мозайки, които продава института.

Директорът припомни, че в начало на лятото местният парламент одобри допълнително финансиране на Института в размер на 145 хиляди лева за спешни ремонти  по къща Стамболян и къща Недкович, които вече са извършени.

Той отбеляза непрекъснатата работата на реставраторите по мозайките на Голямата базилика, въпреки че още не е открита и предадена за стопанисване на Старинен Пловдив.

Грозев се похвали с нов тематичен екскурзоводски маршрут за алафрангите и съобщи, че от догодина в къщите ще може да се плащат билети с банкови карти от Европейската икономическа зона, а също така ще се купуват онлайн.

Богомил Грозев съобщи, че вече са подали проектобюджета си за 2021 към ресорния кмет Пламен Панов.

„Ще искаме увеличение на средствата за собствени събития. Каква обаче е сумата, тепърва ще разберем.”

На финала той отговори на въпрос на Под тепето има ли вече подписана заповед от кмета за настаняване в общинско жилище:

„Не живея в общинско жилище и много моля, всичко от тук нататък става вече изключително лична информация. Аз минавам постоянно по Главната, ходя до Дома на културата, да се дебнем, да се снимаме…

И не, не живея в общинско жилище.“

 

Ремонтираха и оборудваха две чисто нови общински жилища за Богомил Грозев с публични средства

Още по темата ТУК.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

15 коментари

 1. Само не разбрахме за къв го дървиш, някава калинка ли си или има голяма полза да те храним…но къде точно е ползата ти, като сега в този ковид свят такива калинки са си чиста проба лукс….

  1. Като не му стигнаха десетина ЗАМове и калабалък РАЙове да му излежават действията и бездействията като му дойде ВИДОВДЕН, та тогава Зико си го назначи този Вожд с интимната идея да го ръкоположи като депутатин с имунитет =Народен Представител от …ПЛОВДИВ.

   Бездънна подлост!

 2. Ха, ха! Склеротичният архитект със самочувствие на всезнайко се активира отново! Ей, смешник, иди на психиатър! На никого не му пука от простотии те, които пишеш !

  1. Няма нужда да се злобиш, какиното, не е задължително „Фен“ / Фан = ФАНАТИЧЕН привърженик на ПловдивОнЛАЙНАрския сайт да се разпорежда и тук.
   Реагират някои читатели, коментират, Свободна България!
   БКП не харесвала …становища!

   1. Никакви възражения ПО СЪЩЕСТВО -освен свойствените му личностни нападки- ли няма колегата „ФЕН …“ беше интересно да научим? Че да се просветим?

    Известен активист е -заедно с един дежурен там нечленоразделен „Читател“- на сайта на Партийния му Другар бай Баев, писател озаглавен „Пловдив Он …ЛАЙН“.

    По-долен дори от …“МАРИЦА“, с извинение.

 3. БЕЗ КОНКУРС СОФИЯНЕЦЪТ ГРОЗЕН НЯМА МЯСТО ДА „ДИРЕКТИРА“ ЛЕГЕНДАРНОТО ПЛОВДИВСКО ТРИХЪЛМИЕ / ТРИМОНЦИУМ.
  А СИ ВЪРВИ ДА ПРЕУСПЯВА И ПРОЦЪФТЯВА В РОДНИТЕ ТРИКЛАДЕНЦИ / ЮЧБУНАР. ТАМ ДА СЕ НАДЛЪГВА С ИСТИНСКИТЕ АКУЛИ.
  „ДЕПУТАТИН“ С ИМУНИТЕТ …ОТ ПЛОВДИВ ЛИ? МАЙНИТЕ ТРЕВА НЕ ПАСЕМ, КОПаЛЕ!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина