Ремонтираха и оборудваха две чисто нови общински жилища за Богомил Грозев с публични средства

Актуално Градът Новини Разследване

Ето го отговорът на въпроса “Къде живее директорът на Старинен Пловдив?”

Новият шеф на института се мести от хотел в Стария град на 1,2 км от работното си място

Екипът на Под тепето търси отговор на въпроса къде живее и ще живее новият директор на Общински институт „Старинен Пловдив“ Богомил Грозев, от деня на неговото назначение в средата на месец февруари т.г. Е, намерихме отговора. Бил е отседнал няколко месеца в хотел в Стария град. Докато му ремонтират, обзаведат и оборудват с публични средства не един, а два чисто нови общински апартамента.

„Не всичко в живота е пари в края на краищата!“, уклончиво избегна въпроса Грозев в първото си интервю в Балабановата къща, след изненадващото му назначение. Тогава кметът Здравко Димитров прекъсна питащите пловдивските журналисти с уверението, че Грозев няма да ощети общинската хазна с нито една стотинка. Дали е така, обаче?

От този ден нататък бившият телевизионен водещ смени два хотела на територията на Стария град. Според наша информация нощувките в тях са плащани от Община Пловдив, като на този етап обаче това още не е доказано официално.

Близо две седмици след пристигането му в града започна извънредното положение, заради коронавируса. Горе-долу тогава стартира и ударната работа на бригада от общинското предприятие „Жилфонд“. От общината тогава заявиха, че за нуждите на новия директор се ремонтира старо оборотно общинско жилище на територията на район „Централен“.

Дотук по настаняването му няма нищо нередно, защото той се явява правоимащ служител, който е подал молба за това. Нищо, че други служители могат да чакат с години за подобно настаняване, какъвто е редът. Това първо.

Второ – повечето правоимащи служители не получават общински жилища след основен ремонт. Явно това се прави само за отбрани хора.

Трето – жилището не се е нуждаело от основен ремонт, а от довършителни работи. То е в нова кооперация на пъпа на града, която е построена преди не повече от 2 години. Сградата е с видеонаблюдение.

И последно, но не по важност – апартаментите са два!

Те са един над друг, с отделни входове и са абсолютно идентични. Всеки е с площ близо 100 кв. м. И двата имат голяма дневна с кухненска зона и холна част, по две самостоятелни, непреходни спални, отделни помещения за баня и тоалетна, плюс перално.

Майсторите на Жилфонд са влезли в тях, когато са били със стени на замаска и голи подове. Излезли наскоро, като са ги оставили с луксозни подови настилки, мазилки, сглобени мебели и оборудвани от–до с черна и бяла техника. На всеки от етажите има чисто нови качествени домакински електроуреди – печка, хладилник, пералня и сушилня, плюс голям и по-малък телевизор в хола и в една от спалните. Отвън са видими еднаквите щори на двата етажа, както и новите идентични тела на климатиците.

Проучването ни показа още, че двата апартамента са собственост на Община Пловдив, но не се водят в активите на ОП-то. Според информацията, с която разполагаме, за един от тях “ремонтът” надхвърля 30 000 лева.  Средствата са дошли от бюджета на “Жилфонд”.

Предстои, за да се официализира настаняването му в тях, да има решение на Общинския съвет, който се очаква да се събере след ваканцията на 10 септември.

Още по темата:

Ще разклати ли Богомил Грозев мнозинството в местния парламент

Здравко Димитров: Богомил Грозев е живял в Стария Пловдив, работил е за Стария град, запознат е с обстановката тук

Богомил Грозев: Екипът на Старинен Пловдив е много добър!

Кметът за Богомил Грозев: Комуникативен е, познава много бизнесмени и артисти

Директорът на Старинен Пловдив продължава да учи?

Споделете ни във:

29 коментара за “Ремонтираха и оборудваха две чисто нови общински жилища за Богомил Грозев с публични средства

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.