АктуалноГрадътНовиниРазследване

Ремонтираха и оборудваха две чисто нови общински жилища за Богомил Грозев с публични средства

Ето го отговорът на въпроса „Къде живее директорът на Старинен Пловдив?“

Новият шеф на института се мести от хотел в Стария град на 1,2 км от работното си място

Екипът на Под тепето търси отговор на въпроса къде живее и ще живее новият директор на Общински институт „Старинен Пловдив“ Богомил Грозев, от деня на неговото назначение в средата на месец февруари т.г. Е, намерихме отговора. Бил е отседнал няколко месеца в хотел в Стария град. Докато му ремонтират, обзаведат и оборудват с публични средства не един, а два чисто нови общински апартамента.

„Не всичко в живота е пари в края на краищата!“, уклончиво избегна въпроса Грозев в първото си интервю в Балабановата къща, след изненадващото му назначение. Тогава кметът Здравко Димитров прекъсна питащите пловдивските журналисти с уверението, че Грозев няма да ощети общинската хазна с нито една стотинка. Дали е така, обаче?

От този ден нататък бившият телевизионен водещ смени два хотела на територията на Стария град. Според наша информация нощувките в тях са плащани от Община Пловдив, като на този етап обаче това още не е доказано официално.

Близо две седмици след пристигането му в града започна извънредното положение, заради коронавируса. Горе-долу тогава стартира и ударната работа на бригада от общинското предприятие „Жилфонд“. От общината тогава заявиха, че за нуждите на новия директор се ремонтира старо оборотно общинско жилище на територията на район „Централен“.

Дотук по настаняването му няма нищо нередно, защото той се явява правоимащ служител, който е подал молба за това. Нищо, че други служители могат да чакат с години за подобно настаняване, какъвто е редът. Това първо.

Второ – повечето правоимащи служители не получават общински жилища след основен ремонт. Явно това се прави само за отбрани хора.

Трето – жилището не се е нуждаело от основен ремонт, а от довършителни работи. То е в нова кооперация на пъпа на града, която е построена преди не повече от 2 години. Сградата е с видеонаблюдение.

И последно, но не по важност – апартаментите са два!

Те са един над друг, с отделни входове и са абсолютно идентични. Всеки е с площ близо 100 кв. м. И двата имат голяма дневна с кухненска зона и холна част, по две самостоятелни, непреходни спални, отделни помещения за баня и тоалетна, плюс перално.

Майсторите на Жилфонд са влезли в тях, когато са били със стени на замаска и голи подове. Излезли наскоро, като са ги оставили с луксозни подови настилки, мазилки, сглобени мебели и оборудвани от–до с черна и бяла техника. На всеки от етажите има чисто нови качествени домакински електроуреди – печка, хладилник, пералня и сушилня, плюс голям и по-малък телевизор в хола и в една от спалните. Отвън са видими еднаквите щори на двата етажа, както и новите идентични тела на климатиците.

Проучването ни показа още, че двата апартамента са собственост на Община Пловдив, но не се водят в активите на ОП-то. Според информацията, с която разполагаме, за един от тях „ремонтът“ надхвърля 30 000 лева.  Средствата са дошли от бюджета на „Жилфонд“.

Предстои, за да се официализира настаняването му в тях, да има решение на Общинския съвет, който се очаква да се събере след ваканцията на 10 септември.

Още по темата:

Ще разклати ли Богомил Грозев мнозинството в местния парламент

Здравко Димитров: Богомил Грозев е живял в Стария Пловдив, работил е за Стария град, запознат е с обстановката тук

Богомил Грозев: Екипът на Старинен Пловдив е много добър!

Кметът за Богомил Грозев: Комуникативен е, познава много бизнесмени и артисти

Директорът на Старинен Пловдив продължава да учи?

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

34 коментари

 1. Само бих казал – Хора, бдете!!!
  Богомил Грозев – познат не само като водещ на новините в Нова телевизия, но и като бивш зет на актьора Антон Радичев. Развежда се преди няколко години с жена си, поради многобройни извънбрачни връзки, а и пилеене на семейни средства. Взема ипотечен заем от банка на стойност близо 100 000 евро, като ипотекира апартамента на тъста си /а не негови или на неговите родители, които в София са поне три/. Засега изплаща редовно вноските, но парите са профукани основно за скъпи автомобили, по нови любовници и воаяжи в чужбина.
  Става дума за човек широкопръст, който пилее нашироко чуждите пари. Та затова когато неминуемо се открият злоупотреби с публични средства около Стария град, никой да не се чуди, особено кмета. Предупредени сте!

  1. Независимо каква почтеност има „директорът“ =не му е МЯСТОТО да коли / беси из Стария Пловдив, щом е Коньовичарин.
   Имаме си кореняци, които разбират Genius LOCI на Трихълмието извътре, отвън и в дълбока перспектива.
   ГРОЗЕнеВ е просто некомпетентен.
   Лесно доказуемо чрез прост КОНКУРС.
   Където той ще се тътри след специалистите.
   (Абе тоа да не би да е ПАРТИЕЦ? ГЕРБ? САРБ??? Я стига, къш, заедно с ПОСЛУШНИКА!)
   Дайте му утешителна награда Пловдив (залежалите бронзови буци), впишете го в тефтера като Почетен Съселянин – и го отпратете на заслужен отдих в Ючбунар.
   Банкя.
   Чиба!

 2. Възмутен съм! Преди 10 години животът ни се стече така, че имахме нужда от квартира. Аз и съпругата ми кандидатствахме за общинско жилище, тогава синът ми беше на 2. Показаха ни едни коптори, буквално с дупки в стената. Отказах се и наех частна квартира…

  1. Както на Ортак ГрозЕНев са му плащали скромните хотелски сметчици месеци наред, докато го „устроят“ като по-първи Почетен Съселянин = нали така и на тебе ЧАСТНАТА КВАРТИРА ти беше платена с Народни Пари? Че и МЕЖДУнародни?

   1. Абе вие съвсем полудяхтя. Аз си плащам квартирата, не съм работил и ден в община и не знам как го измисли тоя бисер. За общинско жилище може да кандидатства всеки. Ама и аз какво ли се обяснявам, вече почнах те да ревете срещу всеки, я се стегнете малко и мислете

    1. Боги, ако прочетеш внимателно и кротко няма ли да забележиш ПОДИГРАВКАТА ЧЕ ОБЩИНАТА ПОСТИЛА НА ГРОЗенЕВ вместо на тебе, обикновен пловдивчанин? Данъкоплатец?

 3. Абе таа г-ца (Гроздановата де, пловдивска п€$§@!) нещо си позволЕва доста … критично, сЕкаш, а?
  И следи ‘начи, проследЕва ТЕМАТА сякаш „независима“ журналис’ка (докато други, по-продажни печелят ЛАУРЕАТлъка на бронзовеата буца ПЛОВДИВ).
  Народната ВЛАСТ, какината, не се стряска (за ЦвеЦве да си дочула АпартаментГейтчето? Амчи Начо ДИКТАТУРАТА на Небет Тепе беше наемател; изсели си хазяите, чопна им имотеца чрез Жилфонд; после го откупи бидейки единствен обитател – та сега ето ти ЧЕРВЕНОТО МУЛЕ лимитед…) и КЕРВАНЪТ СИ ВЪРВИ ДОКАТО ПРОТЕСТърите си лаят.
  Важното е в теб да е ножът, и хлябът та да разпределяш ПОРЦИИТЕ. Както ни показа мамин инДжинеринг ИМПЕРИАЛистът Тотев, който е все още на свобода, без да му е отнето паспортчето.
  (ПрокураТурците да не би да са на …ЗАПЛАТА?)

  1. КОПаЛЕТО ГРОЗнЕВ никак даже не е „софийско петно“!
   ОН СИ Е СОФИЙСКО ‘Л’Е’К’Е’ БЕЗ ИЗВИНЕНИЕ И СЛЕДВА ДА БЪДЕ ПОДЛОЖЕН НА ИЗПИТНА СЕСИЯ ПО ОСНОВНИТЕ ДИСЦИПЛИНИ НА КОМПЕТЕНТНОСТ и полуграмотност; след което да се покани на Конкурс за длъжността (ЗАПЛАТАТА).
   Освен това като си има Софийско „Жителство“ он нЕма Пловдивско!
   БаскетБОЛНИЯТ мозъклия микроцефал и ПОСЛУШНИК НА АЯТОЛЛАХА Зико до конкурсо да му плаща заплатата от СВОЯ джоб, а не от МОЯ /твоя/нашиО.

  1. САМО 2 =ДВЕ= ЖИЛИЩА ЗА БИВШ „ПЪРВИ ХУБАВЕЦ“? ТаЛаВИЗИОНЕН? НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ, ИМАТЕ ГРЕШКА!
   ТАКЪВ ЦЕНЕН КАДЪР!
   СКЪПОЦЕНЕН!
   МУЛТИ-КОМПЕТЕНТ!
   С ПРАВА, А НЕ …“ПРИВИЛЕГИИ“ = ТАКА КАКТО И
   „ДПС“ = ДАЛАВЕРИ, ПРИВИЛЕГИИ И САЛТАНАТИ.
   ЧОВЕШКИ ПРАВА СА ТОВА!
   ПОНЕ ДВЕ ДЪРЖАВНИ ЖИЛИЩА!
   ЗАПЛАТА = ДЕРЕКТОРСКА!
   АМА, ХА!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина