АктуалноВластГласовеГрадътНовиниОбщина ПловдивРазследване

Никой не даде разяснения на съветниците по исканите милиони за Колежа

До къде стигна предложението на кмета Димитров за допълнителните средства за стадион „Христо Ботев“?

Община Пловдив не изпрати поканените от членовете на Постоянната комисията по „Устройство на територията и жилищна политика“ към местния парламент служители на поисканото от съветниците второ извънредно заседание в понеделник за разглеждане на предложението на Здравко Димитров за осигуряване на допълнителни средства за довършването на стадион „Христо Ботев“.

Припомняме, че предложението на кмета за Колежа е залегнало като номер 2 в дневния ред на редовното заседание на местния парламент на 9-ти февруари – четвъртък. В хронологичен ред на 2-ри февруари от кабинета на кмета изпратиха съобщение, че Зико предлага 22,5 милиона за довършването на стадиона в 3 бюджетни години, а ден по-късно той заяви, че ще го изтегли, след като при него отидоха на крака феновете на Локомотив.

Фенове на Локо чакат кмета и пият кафе пред общината

По време на редовното заседание на комисията по „Устройство на територията и жилищна политика“, което бе насрочено за същия ден – петък 3 февруари, от името на Община Пловдив, като вносител на предложението, присъства само една служителка, която в повечето случаи отвръщаше с „не мога да отговоря“ на въпросите на съветниците, разказа председателят на ПК Добромира Костова.

Поради тази причина свикахме нова извънредна комисия в понеделник /6-ти февруари/, преди да се проведе заседанието за определяне на дневния ред на сесията на Общински съвет, допълни тя.

В специално писмо до кмета Димитров съветниците са поискали да присъстват заместник-кметовете по финанси и строителство, главният архитект, служител от правна дирекция към Общината, както и представители на строителя на обекта и на упражняващия строителен контрол. С цел да отговорят на поставените въпроси, на които всички пловдивчани търсят отговори, а именно: как и защо се стигна до всички проблеми със строежа на стадиона и кои са виновните за тези проблеми и кой ще поеме отговорност.

Познайте колко от повиканите служебни лица са дошли на изслушването в комисията вчера. Нито един!

Самата комисия бе в пълен състав. Нещо, което по принцип рядко се случва на заседанията ѝ.

Членовете ѝ седяха в очакване да получат информация в Заседателната зала на Общински съвет.

Получили са единствено писмо от кмета, с което той уведомява ОбС, че всички налични документи, са качени на сайта на администрацията.

Междувременно кметът бе зает с исканата му в събота /4-ти февруари/ от партийния лидер Бойко Борисов оставка заради стадиона – „Ако ми е приятел, Зико трябва да отиде и да си депозира оставката“. Вчера Зико подаде оставка, но като член на ГЕРБ.

Така или иначе, дневният ред на сесията вече е определен и вътре фигурира искането на 22,5 млн. лв. с вносител Здравко Димитров.

2.  23XI-41/02-02-2023 – Осигуряване на финансови средства за завършване на обект: „Изпълнение на строеж, част от общинската спортна инфраструктура- стадион „Христо Ботев“ в гр. Пловдив  

 Вносител: Здравко Димитров – Кмет на община Пловдив„.

Остава възможността точката да бъде изтеглена от вносителя в деня на заседанието, за да спази Зико последното си обещание, че Общината няма да дава повече пари за стадионите!

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

2 коментари

 1. Г-н Димитров, свекървите и по-злобните гражданки помним ясно кое ни накара да гласоподадем (между плява, въздух под налягане и популизъм) =обещанието, че

  ЩЕ РАЗСЛЕДВАШ, ОБНАРОДВАШ, ОБСЪДИШ И ПОПРАВИШ ЛУДОРИИТЕ НА МАМИН ВАНЬО ТОТЕВ.

  Поне най-възмутителнните, най-крещящите, ПРЕСТЪПНИТЕ.

  Дотук добре, красивичкото фонтанче пред Панаирния Мост си замина в Историята на Изкуственостите. Още може:

  ЗА 200 ДВЕСТА ДЕНА И ДОСТА ДРУГИ ПОДОБРЕНИЯ ОЧАКВАМЕ.

  При Архео–Кул–Турист П.П. си е леш, преструвки и плиткоумна ХАЛТУРА открай-докрай, питай дисидент-мъдреците; и блокирай сладките синекурни „конкурсни“ назначенийца, които си е намислил.

  200 ДЕНА =НА ПОЛЗУ НАРОДУ!

  (Щом оставяш Фото в рамка под стъкло на ламперията в СелСъвета за внуците ни)

  С почит, сестра Аргирова

 2. Противозаконно е „…кмета, с което той уведомява ОбС, че всички налични документи, са качени на сайта на администрацията…“

  СЪВЕТНИЦИТЕ ИЗБРАНИ ОТ ГРАЖДАНСТВОТО НЕ СА ДЛЪЖНИ ДА ИМАТ ИНТЕРНЕТ / КОМПЮТРИ / УМЕНИЯ ПО ДОМОВЕТЕ СИ ТА ДА МУ ВЪРШАТ РАБОТАТА НА СЛУЖИТЕЛЯ НА ЗАПЛАТА (КОЙТО КРЪШКА И НЕ ХОДИ НА РАБОТА).

  СТРОГО / СПРАВЕДЛИВО ПОГЛЕДНАТО ДАЖЕ ДА МУ ЧЕТАТ ПИСМЕНИ ТЕКСТОВЕ ТЕ НЕ СА ДЛЪЖНИ ПОРАДИ ДИОПТРИ / МУЛТИКУЛТИ И ДР.

  ЗАТОВА СЕ СЪБИРАТ

  СЕСИИ,

  „кмете“, заседания, от които ти нито към истанбулско нито към Бойково („Почетен СъСелянин“?) нямаш право да … кръшкаш!

  ДИСЦИПЛИНАРНО УВОЛНЕНИЕ ПО СЪДЕБНО РЕШЕНИЕ, А НЕ „ОСТАВКА“!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина