АктуалноБотев ПдГласовеИзбор на редактораИзбориЛоко ПдНовиниОбщина Пловдив

Кметът: Общината няма да дава повече пари за стадионите!

Здравко Димитров призова Иван Тотев да помогне за решаване на проблема в комуникацията с агитките

Нямам право да си подам оставката като кмет, защото съм избран от пловдивчани. Имаме да изпълняваме проекти за 500 милиона лева“, заяви Здравко Димитров на извънреден брифниг днес, на който коментира исканата му от партийния лидер на ГЕРБ оставка. Зико обяви, че подава оставка, но като член на ГЕРБ, а не от кметския пост.

Той направи паралел с предшественика си, като изтъкна, че по времето на Иван Тотев проектите били за 200 000 000 лева.

Димитров посочи, че след исканата му оставка от Борисов са му се обадили много хора – „повече, отколкото когато бях избран като кмет„.

Освен това градоначалникът е категоричен, че именно местният партиен лидер Иван Тотев му „мъти водата“ пред началника.

Здравко Димитров призова Иван Тотев, който вече се среща с феновете, да помогне проблема  със стадионите да се реши.

Той обяви, че общината няма да дава повече пари за двата стадиона на Локо и Ботев, тъй като има много важни инфраструктурни проекти, по които се работи.

Ще има оптимизация на някои звена в администрацията, съобщи Зико и заяви, че ще иска пълна прозрачност по ябълката на раздора – стадионите.

„Ако има нарушения, всеки да си понесе наказанието.

Кметът припомни, че от самото начало на проекта за Колежа е било ясно, че средствата няма да стигнат. Здравко Димитров посочи още, че няма пари за тяхното пълно завършване и община Пловдив няма да може да издържи финансово в противен случай ще се блокира работата на града.

„За стадионите още в началото беше ясно, че тези парите няма да стигнат. Трябва да има стадиони и да се довършат, но ситуацията е такава, имаме и други неща – детски градини, улици, булеварди…“, заяви той. 

Припомняме, че предстоят срещи с феновете на двата отбора, за да се завършат стадионите. Зико посочи, че те са насрочени за днес и на тях той щял да ги помоли да потърсят заедно средства.

Нека Тотев да се вижда с тях, а не да ги настройва срещу мен. А да се търси консенсус“, призова Димитров.

Тези стадиони трябва да се случат, заключи Зико.

Какво още каза Здравко Димитров вижте в приложеното видео.

Министерството на младежта и спорта е отказало поисканите от Община Пловдив 27 милиона лева за довършването на стадион „Христо Ботев“, стана ясно още на брифинга. Новината съобщи ресорният зам.-кмет по финанси Величко Родопски. Той уточни, че писмото с отказа е пристигнало преди дни и в него се изразява становище, че е хубаво стадионите да бъдат довършени. Също така се уточнява, че на този етап не е предвидено в прогнозния бюджет в Министерство на финансите и няма как да се осигурят тези средства. 

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

4 коментари

 1. Игрищата на клубове ЧАСТНА собственост са си проблем на „самите давещи се“. Не само това, ами те следва да се обединят и да подпомогнат СелСъвета да поддържа

  ГРАДСКИЯ СТАДИОН ПЛОВДИВ

  =което е пряко задължение на г-н кмета

  1. Будало, тия двете думи една до друга не вървят, все едно както

   ДЪРВЕН КАМЪК.

   (Ама нищо де, не се отчайвай, вече си се утвърдил из ПловдивОнЛАЙНА като недоиван мазолест РЕКТУМ)

   ((За твое сведение „аятоЛЛах“ се пише с две Л както и „аЛЛах“ или вие Шиити в Персия си имате други табиети?))

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина