АктуалноВластГрадътИзбор на редактора

Здравко Димитров: Подавам оставка, но като член на ГЕРБ

По думите му, Борисов е заблуден от Иван Тотев

Зико казал на партийния си лидер да търси човек за кмет още преди втората си операция

Здравко Димитров няма да подава оставка от поста кмет на Пловдив, но хвърля партийната книжка. Това стана ясно от изявлението му на извънреден брифинг в Заседателна зала на Общината.

Димитров заяви, че до момента не е напускал никога партията. „Тогава Цветанов се опита да ме изгони и аз му казах „ГЕРБ ми е в сърцето“. Аз съм редови член на ГЕРБ“, подчерта той.

На обвинението на Борисов, че е закъсал с плащането на членския внос, кметът разясни какъв е механизма: „идва едно момче и аз му давам парите. Последния път -1000 лева. Откъде да знам за колко време стигат, не ги гледам тези работи. Ако става дума за 200 лева, да ми се обади ще ги платя.“

На въпроса „Как ще управлява без подкрепата на ГЕРБ“, Димитров отвърна:

„Аз кога съм имал подкрепата на съветниците от ГЕРБ?! Никога. Вие ходите на сесии и ги виждате тези неща… Тотев си ги избира общинските съветници, той си ги реди в листите. Аз тогава исках да имам мои хора в листите, те -не. Моя е грешката за това.“

Все още не съм разговарял с представители на общинския съвет, не съм търсил подкрепа, уточни кметът.

Той обяви, че ще има оптимизация на някои звена в администрацията.

На въпрос дали заместникът му Пламен Райчев ще даде оставка и дали промяната на структурата на община Пловдив е свързана с уволнение на заместник-кмета Пламен Панов, като единствен член на ГЕРБ в кабинета му, Здравко Димитров отвърна с „Ще видим„.

На ГЕРБ желая успех, заключи кметът.

Той неколкократно подчерта, че е вършел това, което е решил Общински съвет и не се чувства виновен за работата си, а напротив – смята, че е прав.

Димитров заяви в отговор на журналистически въпрос, че е видял Борисов на живо за последен път при посещението му на Пречиствателната станция и остава с добри чувства към него.

„Той ми е началник, беше ми началник, оставам с уважение.“

На въпрос на Под тепето „Още ли стои портрета на Бойко Борисов в кабинета му“, Зико отвърна:

Нищо не се е променило в кметския кабинет и няма да се промени. Портрета е в офиса има други портрети в кметския кабинет, които ще си останат там„.

По думите на Здравко Димитров, за да се стигне до сваляне на доверието на партийния лидер от него е виновен местния ръководител на партията.

Иван Тотев го е заблудил, то си личи!„-отсече Зико.

„Аз ви казах, че имах разговор с г-н Борисов, бях му на гости една неделя и му казах: предстои ми втора операция, да търси човек, който да е кмет. Сериозен човек“, разказа Димитров.

„Тотев е този, който е заблудил Бойко Борисов и вдига феновете. Той е правил регулярни среши с тях да ги настройва“.

Зико разбрал за исканата оставка от журналисти, които му се обадили за коментар. Градоначалникът подчерта, че не е бил поканен на сбирката в х-л „Империал“ и че това не се случва за пръв път.

Димитров сподели, че искането на Борисов е било като гръм от ясно небе и допълни, че все още не е разговарял с него след това.

За скъсаната комуникация

Когато открихме кампанията в Градската галерия, аз не бях поканен, Вежди Рашидов като
дойде.

Димитров заяви, че не злоупотребява като някои – да ходи за щяло и нещяло при лидера. На въпрос дали ще се кандидатира за кмет на предстоящите местни избори през есента Зико отговори, че ще преосмисли решението си да не се кандидатира и загатна, че може да се кандидатира като независим.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина