Под небето

Гражданското жури се събира за втори път, обсъжда бюджета на Пловдив


Бюджетът на град Пловдив за 2014 ще е темата на второто обществено обсъждане по механизма „гражданско жури”. Корективът на местната власт се събира отново за дискусия по следните въпроси:
– Процедура по формиране на общински бюджет.
– Приходна част на бюджета. Източници на финансиране. Местни данъци и такси.
– Разходна част на бюджета. Видове разходи. Ограничаване на разходи. Разделение на разходите по функции. Приоритетни сфери.

Второто заседание тип „гражданско жури” ще се проведе на 1 Декември от 10.00 часа в Икономическата библиотека над магазин Карфур на улица „Капитан Райчо”.  На събитието ще присъстват  независими експерти, представители на общината и местния парламент, на които  участниците ще могат да зададат своите въпроси по обсъжданата тема. Гражданите, които искат да участват в обсъждането, могат да заявят участие на адрес http://votx.org/poll/ . След 20 ноември ще бъдат избрани 12 “заседатели”, които да участват пряко в обсъжданията. Самите те ще продължат в рамките на един цял ден и ще бъдат излъчвани на живо по интернет.

„Гражданското жури” е механизъм предоставящ възможност на гражданите да оформят колективни препоръки към местната власт и позволява на вземащите решения да добият представа за обществените нагласи.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина