АктуалноВкусът на градаЖивотЗабавлениеНовини

Вижте първи бирата на Стария Пловдив

Повдигаме завесата от пивката изненада, очакваща гражданите и гостите на Пловдив за Празниците на Стария град. Броени часове преди официалното представяне на пивото на Пловдив. Репортер на Под тепето успя да улови визията му, докато течеше монтажът на щанда.

Както ви съобщихме преди седмица Старият град на Пловдив ще си има своя бира.

Три символа на перлата на градската корона красят етикета – Куюмджиева къща, Античен театър и Хисар Капия. Те са разположени на фона на три зелени хълма и графичен калдъръм на преден план.

Пивото има и свой шрифт.

„Трите хълма“ е съвместна инициатива на Община Пловдив и „Каменица” АД.

„Светла и леко мътна, тъй като не е филтрирана. Пилзен охмелена, но наподобяваща традиционен вкус“, само толкова издаде пивоварят за наливната бира, която ще се предлага за сега единствено в заведенията и хотелите на Стария град.

Наливната крафт бира ще потече за пръв път от мобилен кран на площада на върха ул. Съборна в 18 часа днес, по време на откриването на първото издание на фестивала „Гурмето под тепето“ и Есенен панаир на занаятите на площада пред Туристически информационен център на ул. „Д-р Стоян Чомаков” №1.

Другата чакана изненада е „Бургерът на Пловдив“.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина