АктуалноВкусът на градаЖивотЗабавлениеНовини

Опитваме за пръв път „Бургерът на Пловдив“ в нов кулинарен фест

Филибелийски майстори показват как би изглеждал популярния сандвич на Древния и вечен град

В първото издание на най-новия кулинарен фестивал „Гурмето под тепето“ членовете на сдружение „Филибелийски майсторлъци“ са подготвили пиршество за небцето, съобщи председателят на организацията – шеф Костадин Шанков. Гражданите и гостите на Пловдив ще преживеят истинска наслада за всички сетива, увери той.

Екипът на майсторите има за цел да съхрани традиционните за региона ни храни и да ги популяризира, като влага в това съвременен подход и презентация. В тази връзка за първото издание на вкусния празник най-популярните шеф готвачи и занаятчии в града под тепетата ще интерпретират на тема „как би изглеждал популярния сандвич на Древния и вечен Пловдив“.

„Помислете си за традиционен комат хляб, допълнен с пловдивски деликатеси бабек, бумбар или запечени резенчета зрял свински врат…“ – повдига завесата на изненадата шеф Шанков.

домашен хляб

Традиционна пловдивска кухня: бумбарът

Всичко това може да бъде гарнирано с винени и разхлаждащи коктейли, кафета, латета и домашни лимонади, а най-добре с Крафт пивото „Трите хълма“ – личната бира на Старинен Пловдив.

Пълноценната наслада от храна и напитки е невъзможна без сетивата да са в състояние на айляк. В това вярват членовете на Сдружение „Филибелийски майсторлъци”, които ще ви очакват от 15 до 18 септември на улица „Съборна“. В първото издание участват 9 фирми, като идеята е всяка година да се надгражда и да се увеличава удовлетворението от кулинарния туризъм.

шеф Шанков
шеф Шанков

Сладостта ви очаква с изумителни авторски шоколади, кремове, ядки, палачинки със зелени смокини. Френската пекарна ще представи типично пловдивски храни. Ще има и още много изненади – хранителни и музикални, защото на сцена ще има и вечерни концерти“, разказа още Костадин Шанков.

Официалното откриване е на 15.09.2022 г., в 18:00 ч. на площада пред Туристически информационен център на ул. „Д-р Стоян  Чомаков” №1.

Хранително-питейните зони за дегустации очакват посетителите по ул. „Съборна” и площада пред Туристически информационен център на ул. „Д-р Стоян  Чомаков” №1 от 11:00 – 22:00 ч. в периода от 16 до 18.09.2022 г., включително.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина