Искри пред Джумая джамия

Под небето

Мюсюлмани снимаха протестното шествие, разгневиха недоволните

Image title
Image title
След близо 3-часов протест пред съдебната палата около 1500 гневни срещу опитите на мюфтийството да прилапа знакови български имоти тръгнаха на шествие по центъра. Множеството бе плътно обградено от стотици полицаи, а специализирани части бяха подредени експресно пред Джумая джамия. Където, както се очакваше, се стигна до напрежение. Няма да ви дадем България. Ще спрем ислямизацията на страната ни, крещяха срещу мюсюлманския храм митингуващите и вееха националните трибагреници. Искрите припламнаха Снимачът от джамията разяри протестиращите
Снимачът от джамията разяри протестиращите
в мига, в който от джамията излезе мъж, който започна да снима гневното множество. На мнозина в него малко им трябваше да припалят. Скри телефона бе, ей, кряснаха по мъжа на стълбите пред джамията младежи със забулени лица. Полетяха пластмасови бутилки. Притеснени от случващото се пред джамията се появиха още няколко мюсюлмани. Разумът надделя и те се скриха в храма си. С което и страстите се успокоиха.

Протестът завърши пред Бинго Балкан малко преди 13ч. Там организаторите на събитието си дадоха среща отново на 14 февруари, когато е делото за Куршум джамия в Карлово. В този ден сборният пункт ще е именно пред Балкан, шествието ще мине по Главната и ще завърши пред съдебната палата. В обратен ред ще се движим, за да привлечем гражданите по центъра. Оказа се, че много от тях не са информирани за случващото се в съда и угрозата Пловдив да изгуби 4 знакови имота. Но нека всички да са наясно- ние няма да ги дадем, защото никога не сме били по-единни, подчертаха протестиращите. 

Коментари от протеста и събитията от самото дело четете след малко
Image title
Image title

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.