Индонезийско шоу в неделя вечер на Главната

Под небето

Image title
Колоритно шоу пред пловдичани и гостите на града ще представи в неделя вечер – 29 юли, индонезийският танцов състав Сурийо Синго Будойо, който е сред най-популярните и обичани в своята страна. Танцьорите ще преминат в шествие през Главната, което ще започне от площад Римски стадион в 18:30 ч., а от 19:00 ч. ще е концертът им на откритата сцена на площад „Стефан Стамболов” пред общината.

 В програмата са включени танците Джатилан, представящ как воините на Кралството се обучават за война, „Коносъуандоно”  в превод е мъдрият Крал притежава наследствено оръжие, наречено Чъмъти Самандиман, „Буджонг Аном” означава граф-патриот показва хумор, умения, и пъргавина на акробат, „Дада Мърак” е тигър, който се промъква крадешком, напада жестоко и тържествува, а на главата му е кацнал паун и „Уарок”, което се превежда танц, вдъхновен от предците, който се изпълнява с въжета и изразява свръхсила.

 Заедно с танцовия състав, в Пловдив ще гостува и посланикът на Република Индонезия в България Бунян Саптомо, който ще бъде посрещнат от заместник-кмета по културата Стефан Стоянов. Със своите над 17 500 острова Индонезия е най-голямата островна държава в света. Населението й е около 240 млн. души от над 300 етнически трупи. Девизът й е „Единство в многообразието”.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.