АктуалноБизнесБългарияГрадътНовини

Парламентарната комисия за Панаира заседава

Първото заседание на Временната парламентарна комисия, която трябва да установи всички факти и обстоятелства свързани с поемането на пълния контрол на „Международния панаир Пловдив“ АД от предприемача и почетен консул на Руската федерация в Пловдив Георги Гергов от 2016-та година насам, ще се проведе днес, 24-ти януари – вторник.

Припомняме, че Комисията бе създадена с решение на НС на 18 януари, а за неин председател бе избран депутатът Румен Йончев от „Български възход“.

Първо заседание ще проведе следобед създадената временна парламентарна комисия за Панаира. Тя се оглавява от депутата Румен Йончев от „Български възход“ и е съставена от 14 народни представители. Точката влезе в дневния ред на Парламента по предложение на „Демократична България“ и „Продължаваме промяната“, внесено от Йордан Иванов и група народни представители на 12 януари т.г., след като няколко дни преди това Общинският съвет в Пловдив отказа да ревизира последното си решение по казуса, с което допусна Георги Гергов да придобие близо 80% от акциите на панаира чрез съвместно дружество, върху което той има пълен контрол от години.

Днешното заседание започва с предложения за изслушване на заинтересовните страни и предоставяне на документи.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина