АктуалноГрадътНовини

17 млн. лв. санкции за Пречиствателната станция на Пловдив

Община Пловдив е получила финансова санкция от над 17 млн. лв., наложена от изпълнителна агенция „Одит на средствата от ЕС“(ОСЕС) заради неправилно проведена обществената поръчка за Пречиствателната станция. Това стана ясно преди минути по време на извънреден брифинг на кмета Здравко Димитров, на който той заяви, че  Подава оставка, но като член на ГЕРБ.

„Ако ми е приятел, Зико трябва да отиде и да си депозира оставката“

„Пловдив получава 17 милиона лева глоба за неправилно проведена поръчка за Пречиствателната станция в мандата на Иван Тотев. Това са бакии вече. Защото е избран изпълнител, който не е трябвало да бъде избиран,“ обяви Здравко Димитров.

„Сумата на тези 25% е 17 100 000лв. На този етап ние изказваме своето становище към оперативната програма, те респективно към ОСОЕ. Миналата седмица бяхме на среща в Министерство на финансите, за да намалим щетите. Това е един огромен удар за Пловдив – това е половината от капиталовата програма на града за цяла една година“, заяви Пламен Райчев.

Това е огромен удар за Пловдив„, коментира зам.- кметът по строителство и допълни, че в момента Общината търси варианти да намали финансовата санкция.

Решението за избор на изпълните е подписано през юни 2019-а година, поясни Райчев, чиято оставка също бе поискана от Борисов в събота.

На това Райчев отвърна:

На мен не за пръв път ми искат оставката.

Зико: Избран съм от пловдивчани, не назначаван, за да ми се иска оставка

Под тепето ви предаде на живо изявлението на кмета. Вижте пълен запис на брифинга в следващото видео.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина