АктуалноГласовеГрадътИзбориМненияНовиниОбщина Пловдив

Зико: Избран съм от пловдивчани, не назначаван, за да ми се иска оставка

“Избран съм от пловдивчани, не назначаван, за да ми се иска оставка. Това искане ми идва като гръм от ясно небе. Ще обмисля в следващите дни какво да направя”. Тази позиция на кмета Здравко Димитров изпратиха току що от пресцентъра на общината , след като бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов му поиска оставката по време на партийна сбирка в хотел „Империал”. 

“Дебатът за Пловдив трябва да се води с гражданите и в Общинския съвет, а не на партийни сбирки”, коментира Здравко Димитров.

„Не съм забърквал бакии. От самото начало на мандата започнахме с много важни и трудни проекти като Водния цикъл, обектите по ОП “Региони в растеж”, пробива под Гарата и бъдещето на Бетонния мост, които бяха фатално забавени от предшественика ми и вкарани в риск. Управлявам отговорно с всички сили и умения – мои и на екипа ми. Казусът със стадионите на “Ботев” и “Локомотив” не е мой или на Пламен Райчев. Всички искахме двата стадиона да се построят и всички бяхме наясно, че осигурените първоначално пари няма да стигнат. Някои хора обаче явно използват проблема с политически цели. Същото се случва и в дебата за Панаира. Аз имам план как да спася Панаира за Пловдив и то с дипломация, а не с войни”, се казва още в позицията на Здравко Димитров. 

„Имаме много важна работа за вършене, виждате на колко фронта се строи в Пловдив. Безотговорно ще е да оставим града на автопилот в този момент”, завърши кметът и уточни, че му трябват няколко дни, за да реши как да отговори на искането за неговата оставка и тази на заместника му Пламен Райчев.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

7 коментари

  1. Няма такава процедура според която Боко Тиквата да може да иска оставката на кмета на Пловдив. Това е голяма обида за Пловдив. Друг е въпросът, че Зикото за нищо не става.

    1. Няма „процедура“ ами това е пазарлък между ГАНГстери / флирт между фльорци коя на кой ъгъл да дежури…

      Нищо официално разбира се = = = то целио РежимБоБо до РежимБоБоТРИ се гради на Ортако-Баджанащина БЕЗ ВАЗЕЛИН

  2. Града е на автопилот откакто ти си кмет! А оставката ,макар и закъсняла ще я подадеш много ясно, иначе те сваляме с камъни! Стига толко безумия на гърба на пловдивчани! И си избран благодарение на ГЕРБ естествено, ти нали се пробва без ГЕРБ и видя пловдивчани колко те искат!

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина