ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
Под небето

277 здравни работници над 55 стават ментори

Специалистите в предпенсионна възраст се подготвят за обучители в  УМБАЛ „Св. Георги“ по европроект

Проф. Карен Джамбазов
Проф. Карен Джамбазов
277 здравни работници от УМБАЛ „Св. Георги“ в пенсионна възраст ще се подготвят за обучители в супер проекта за Развитие на човешкия капитал, който най-голямата клиника в България спечели. Професионалният опита на специалистите от болницата на възраст над 55 години ще бъде използван, за да се развие менторството. По този начин ще създадем условия за по-широко прилагане на принципите за учене през целия живот, заяви изпълнителният директор на Университетска болница проф. Джамбазов. Той уточни, че в проекта ще участват всички други 2 490 служители на здравното заведение, като за тях ще бъдат разработени  индивидуални планове за кариерно развитие – с гъвкави форми на заетост и обучение на работното място.
В рамките на 18-месечния срок на изпълнение на проекта ще се повиши степента на социализация и трудовата реализация на целия екип от 2 767 души. Общата проектна цел е да се гарантира устойчива заетост на служителите в УМБАЛ „Свети Георги” ЕАД – Пловдив, чрез обучение за повишаване на квалификацията им, уточниха от клиниката.

Проект по договор  № ESF-2115-06-11001 – „Развитие на човешкия капитал – път за подобряване качеството на болничните услуги в УМБАЛ „Свети Георги” ЕАД – Пловдив”, се финансира по Оперативна програма  „Развитие на човешките ресурси” 2007 – 2013 г. чрез Европейския социален фонд, уточни изпълнителният директор.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина