ЗдравеПУЛС

Проектът, заради който убиха тютюневия склад, не е съгласуван, а сградата е част от групов паметник на културата

Утре на място се очаква проверка на инспектори от Министерството на културата

Проектът, заради който убиха тютюневия склад на „Одрин 8” публично и церемониално днес, всъщност не е съгласуван, а би трябвало, тъй като сградата е част от групов паметник на културата. Това научи Под тепето преди броени минути. Което значи само едно- събарянето на архитектурния бисер все пак е нарушение на правилата. Но все още не е ясно кой носи отговорността за това- чиновникът, подписал разрешението за събарянето, или физическите му унищожители. Освен всичко, има издадена заповед от НИНКН, че има техническа грешка, заради която самият склад не е вписан като индивидуален паметник на културата и тя трябва да бъде поправена. Заповедта е подписана в края на миналата година, но ни информираха, че все още не е стигнала до общината, което значи, че нашата администрация все още не е информирана за бъдещата промяна на статута на постройката.

Оказа се още, че единствените специалисти, които са реагирали на предните ни публикации, са именно хората от НИНКН в Пловдив. Те са направили проверка на място и са написали сигнал след поредицата ни в последните дни, в която се опитахме да ви информираме какво се случва със склада на „Одрин 8”, но директно бяхме излъгани от представителите на собствениците. Утре се очаква на място да дойдат и инспектори от Министерството на културата.

Припомняме, че проектът такъв, какъвто го виждате, бе изготвен за бъдещ хотел Хилтън.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

29 коментари

  1. За да изглежда така,то и автогарата трябва да я няма!Което значи,че всичко се случва не случайно.Разчистиха постройките до гарата,вероятно за да се премести автогарата там. Някой просветен в плановете,пореден мандат в управата и достатъчно корумпиран си е направил сметката навреме. „Много важно“ рисунки,паметници на културата и какво ще си мисли светът за нас!Щом ще му е пълна гушката на този/по-скоро около десетима, навързани на синджира.

  2. ПОредния безличен кич! Да я бяха направили сградата на хотел, на ректорат, на жилищна сграда…а за кахърещите се за сдравината ѝ – дори от снимките си личи как не е тръгнала да пада, а само е с олющена фасада. Има ли заповед от НИНКН за техническа грешка, точка…целият град разбра за това, само от общината не били…айде моля ви се!

  3. Poleznoto – za koj???? Za damite i gospodata v Plovdiv e po-poleznoto da se opravjat patishtata, trotoarite, bolnizite i uchilishtata, e ima i mnogo drugi po-prioritetni Upravlencheski zadachi za „obnovjavaneto“ na Plovdiv, no????

  4. Тези стари сгради за нищо непотребни ли защитавате дами и господа. Браво. Да чакаме сами да паднат. Защо сте против новото и полезното за града.

  5. ….Turisticheskijt Business se pravi s kultura i s predlagane na po-unikalnoto, po-spezifichnoto, po-interesnoto… . Pravja paraleli i s „razvitieto“ na balgarskoto Chernomorie! Resultatat e NALIZE.

  6. Uvazhaemi gospodin Arhitekt, napalno sam saglasna s Vas. I kakvo kato se postroi i 115-tija hotel v poveche, za kakvo shte poseshtavat turistite grada ni, kakvi zabelezhitelnosti biha mogli da posetjat i razgledat – betonni i ostakleni bunkeri ima navsjakade po sveta.

  7. Пловдив е бил пощаден досега, Старият град е на място безинтересно за спекулантите след Освобождението, строителният бум между двете световни войни превърна София в безличен сив град, но нас ни ппдмина, при соца пари за Пловдив нямаше. Тряваше да дойде демокрацията на мутрите, за да започне унищожаването на пловдивската архитектурна памет. Този бездарен сандък е само един в потопа от отвратителни сгради залял града ни. И дори не е най-лошия.

  8. … v posledno vreme starite arhitekrutni pametnizi na grada se unishtozhavat s takova goljamo pristrastie i usardnost ot spekulantite i tehnite usluzhlivi, plateni pomagachi, che samo radikalni merki – astronomicheski globi i nakazanija, shte badat razkovnicheto, spasenieto protiv tova bezumie i varvarshtina v Plovdiv…

  9. Ние не искаме ТОВА на картинката. Защото ТАКИВА има много. И има достатъчно място другаде за стъклени сандъци по А унищожената история, убитата атмосфера на град Пловдив нищо не може да възмезди.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
📨 Изпрати новина