УМБАЛ „Свети Георги”: Имаме достатъчно кръвни продукти за операцията на пострадалия от взрива

Под небето

Лекарите призовават кръводарителите да се включат в кампанията на Министерството на здравеопазването за спасяване на други човешки животи

Image title
В Кръвната банка на Университетската болница „Свети Георги” в Пловдив има достатъчно кръвни продукти и кръв от А отрицателна група за операцията на Любен Буков, който пострада при вриза на газовата цистерна в село Долна Махала преди няколко дни. Това съобщи д-р Красимир Янев от Клиниката по изгаряния, пластична и реконструктивна хирургия, където 33-годишният пациент ще бъде опериран за трети път в понеделник. По думите на д-р Янев мъжът е четвърто денонощие при тях след тежка термична травма със 72% изгаряния.
Операцията на Буков ще бъде извършена, независимо от общия недостиг на кръв и кръвни продукти от групите А и О в цялата страна, заради провежданото лечение на пациенти с тежки хематологични заболявания, както и извършването на големи хирургични интервенции в редица здравни заведения, подчертаха от УМБАЛ „Свети Георги”. Като лекари обаче призоваваме гражданите на Пловдив и областта да се включат активно в кампанията по кръводаряване на Министерството на здравеопазването за спасяване на други човешки животи, добавиха от там.
Желаещите да дарят кръв могат да направят това до 14 часа в Кръвната банка на „Пещерско шосе”, а след този час – в Кръвната банка на Окръжна болница в Пловдив.

Споделете ни във:

1 thought on “УМБАЛ „Свети Георги”: Имаме достатъчно кръвни продукти за операцията на пострадалия от взрива

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.