Стига вече отлетели Ангели!

Под небето

Нова Фесйсбук група набира сила като лавина в социалната мрежа
Image title
Нова Фейсбук група се преврща в лавина в социалната мрежа. Казва се „Стига вече отлетели Ангели!”. Хора с идеи и ясни послания коментират и вадят интересен прочит на събитията около Катуница, които преобърнаха държавата. По наша информация, групата е създадена от група майки. Ето и посланието им в мрежата:
Един Ангел беше брутално премазан. Един ангел с име, лице и близки, които са го обичали!
Хиляди безшумно отлетяха преди него – анонимни жертви на извращенията, терора и беззаконията на мутренския преход: потьпкани момичета и размазани момчета, пребити, унизени и обезверени хора в разцвета си, ограбени старци, угаснали болни, лишени от правото си на животоспасяващо лечение…..
Говорим за жертвите на фашизма, на тоталитаризма, а някакси подминаваме тези на демократичния преход, на „силовата демокрация“. Може би защото близо седем милиона от нас претръпнахме, дълбоко в душите си, свикнахме с болката от потиснатите спомени, разяждащото ни омерзение.
Нека светлинката за зверски убития Ангел освети и спомена за всички тези жертви! Нека помогне да вьрнем и ангелите в душите си! Ангелите на справедливостта, на истината, на законността, на почтеността, на чистотата, на вярата, на надеждата…
Стига сме мълчали, стига сме давали своето безразлично одобрение на случващото се с нас и нашите деца!
Това не е животът, който искаме за децата си! Нека заедно да го променим!
Нека всички свободно и трезвомислещи граждани на Република Бьлгария се обединим и, подобно на аржентинските майки срещу Хунтата, на испанския народ срещу тероризма на ЕТА, се изправим срещу взаимно-обвързаните, обслужващите се и закрилящи се мутренска олигархията и мимикриращата в цветовете на дъгата корумпирана политическа каста със: СТИГА ВЕЧЕ!
Стига вече мутренска държава!
Стига вече безнаказаност и недосегаемост! Искаме отчетност и уважение!
Стига вече целенасочено легитимиране на беззаконието! Искаме законово възмездие за престъпниците!
Стига вече сервилни медии! Искаме доблест и почтеност!
Стига вече последователно натрапвана безпаметност! Искаме да си „спомним“, искаме истината за „първия милион“ и за грабежа!
Стига вече употребявана дьржавност и произвол! Искаме адекватно функциониращи институции!
Стига вече шуробаджанашки назначения! Искаме компетентна и функционираща администрация! „Може, щото ми е приятел“ не е държавност!
Стига вече гнусна употреба на вота ни! Искаме промяна в избирателния закон, която да гарантира реално правото ни демократично да избираме и да бъдем избирани!
Стига вече манипулация и употреба! Имаме разум и достойнство!

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.