Революции на старта на петия сезон на Spirt & Spirit

Под небето

Литературният салон завърши двоен цикъл благодарение на публиката, каза татко му Александър Секулов

Image title
Случайните намерения имат дълъг живот, за разлика от добре планираните. Поне така е в България. Така че случайното намерение на литературния клуб  Spirt & Spirit празнува петата си година, каза създателят на едноименния събитиен салон Александър Секулов снощи в Петното. Най-изненадан съм аз, при положение, че животът на идеите е средно 2 години и половина, така съм го изчислил. А ние завършихме двоен цикъл, допълни писателят. Той бе категоричен, че клубът е единствено на публиката. Слушателите всеки вторник го правят свой и личен. Той не съществува от моята воля или волята на някое издателство, допълни Секулов.

Темата на първата нощ от петия сезон бе посветена на световното литературно списание GRANTA, което вече има и пловдивски издател- Жанет 45. Третият брой, от който се прочетоха снощи литературни фрагменти, е озаглавен РЕВОЛЮЦИИ. На кръглата маса за представянето на сборника от поезия и проза бяха  посланикът на книгите на Жанет 45 Манол Пейков, издателят Светлозар Желев и художникът на корицата Райчо Станев. Последният е взел решение за визията от актуалните теми в страната. Акцентът в илюстрациите е гълъбът като послание на мира. На корицата няколко птици носят различни знамена на държави, в които се водят революции, малки или големи.

Със завършването на двойния цикъл идват и новите идеи за продължаване на литературния салон. Той ще се провежда всеки първи и трети вторници на месеца в Петното. Целта е събитията да имат по-голяма тежест. От тук нататък разговорите между литературоведи и публиката ще бъдат записани и публикувани и в Под тепето, в специална литературна рубрика, която ще видите скоро. Броят на издаделите в салона също се увеличава.

Пазете клуба, той си е ваш! Припомни отново Сашо Секулов преди да даде думата на Светльо. Който не скри, че Петното е едно от любимите му места в България. Тук е намерил своите приятели и запленените по литературата. Издателят бе щастлив, че е част от първия ден на петия поред сезон на Spirt & Spirit.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.