Почва пролетно миене на града

Под небето

Image title
12-те метачки, 13-те миячки и двата автомобила за дезинфекция са в готовност за пролетното чистене на града. Това констатира направеният днес преглед на 27-те машини, строени за проверката в двора на фирмата изпълнител КМД.
Подобен преглед на почистващата техника преди началото на пролетния сезон се прави за първи път по разпореждане на кмета инж. Иван Тотев.
Комисия от ОП „Чистота” установи, че са изпълнени всички дадени още преди седмица предписания. Някои четки бяха износени или липсваха, а сега са сменени с чисто нови – германско производство, коментира нейният председател Онник Агопян.
В 3:00 ч. на 16 март – веднага след като на 15-и изтече срокът на зимното дежурство, цялата техника ицлиза за пролетното миене на Пловдив, съобщи директорът на „Чистота” Иван Стоянов. Междувременно, като се започне от „Централен”, един след друг за по пет дни основно ще измием с маркучи всички райони, допълни той.
Също за първи път улиците първа категория вече ще се мият по пет пъти седмично, а не по три, както е било досега, втора категория – три пъти вместо един, а веднъж в седмицата ще се мият и третокласните улици, които досега пък изобщо не са били включвани в графиците.

Image title
Междувременно дойдоха и новите пластмасови четки, които ще заместят досегашните метли от клони. Близо 460-те метачки в ОП „Чистота” вече работят с новите приспособления.
Закупени са общо 2000 броя и тъй като една четка издържа около месец и половина – два, се очаква те да стигнат до края на годината. Цената – заедно с дръжките, е 6,22 лв. без ДДС.
Новите четки са изработени от високо устойчив полимер. Имат по-добра площ, подходящи са за дъговидното метене под ъгъл и са особено ефективни при почистването на регулите, разказа директорът на предприятието Иван Стоянов. Освен че имат много по-голям коефициент на полезно действие, ще ни освободят и от лошия имидж, който метлите от клони придаваха на града, подчерта той.

Специализирана техника – огромна прахосмукачка, пък почиства регулите на големите булеварди.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.