МВР отби номера с бандитите агенти

Под небето

Поли Пантев и Иво Карамански били сътрудници на криминална полиция, Големия Маргин, Маджо и братя Галеви кадрови служители

Велислав Русев
www.vevesti.com

Image title
МВР отби номера с хората от ъндърграунда-живи и мъртви като извади записите за тях в архивите на дирекциите Кадри и Информация и архив. Изваждането на имената било „по повод на публикации в медиите”. Според сега действащия закон за досиетата агентите на криминална полиция, респективно милиция, не се вадят в на показ. Ако това някога бъде прието оттам ще лъснат имената на доста богати сега българи. В желанието си да докаже МВР, че никой от визираните в медиите като агенти на съвременните служби не е вербуван по времето на Борисов като главен секретар на МВР и Цветан Цветанов като негов помощник си позволиха да оповестят информация, която винаги досега е смятана за секретна по техните правила, разпоредби, вътрешни правилници, инструкции, заповеди и т.н.
Пресцентърът на МВР официално съобщи:
В дирекция „Информация и архив“ и дирекция Човешки ресурси на МВР е извършена проверка за съпричастност към структурите на министерството на:
Пантю Тотев Пантев, Николай Андреев Маринов, Красимир Андреев Маринов, Ангел Христов Христов, Пламен Бориславов Галев, Константин Димитров Димитров, Иво Александров Карамански и Младен Йорданов Михалев.
Установено е, че в дирекция Информация и архив се съхраняват данни за:
Пантю Тотев Пантев, известен като Поли Пантев – сътрудничил на Софийско градско управление на МВР, отдел Криминален, за периода 1986 – 1992 г.
Иво Александров Карамански – сътрудничил на Софийско градско управление на МВР, отдел Криминален, за периода 1985 – 1992 г.
В дирекция Човешки ресурси- МВР се съхраняват данни за:
Иво Александров Карамански – като състезател по кану-каяк е служил като волнонаемен в отдел Физкултура и спорт през 1982 г.
Младен Йорданов Михалев (Маджо) – като състезател по борба е служил като старшина в отдел Физкултура и спорт за периода 1986 – 1989 г.
Красимир Андреев Маринов – като състезател по борба е служил като старшина в отдел Физкултура и спорт за периода 1985 – 1987 г.
Пламен Бориславов Галев – започнал работа в системата през 1988 г. като милиционер в РУ-Станке Димитров към ОУ на МВР Кюстендил, служил в СОБТ в ЦСБОП до 1997 г.
Ангел Христов Христов – като милиционер служи в СОБТ от 1990 г., след това работи в РЗБОП при РДВР Кюстендил и в ЦСБОП до 1998 г.
За останалите двама – Косьо Самоковеца и Красимир Маринов няма данни за съпричастност към структурите на МВР, твърдят от МВР.
Баламосването, което вътрешното министерство направи е прозрачно до глупост.
Естествено, че няма да дадат никога данни за лица, които и сега използват активно-или агентурно или по приятелски. Кадровите дела на бивши спортисти от школата на Левски Спартак, физкултурното и футболно дружество на народната милиция, са популярни отдавна. Впрочем чрез това дружество МВР влиза и като акционер в преобразуваната в Лев инс, застрахователна компания Левски Спартак, която пък поема част от активите на неполучилата лиценз Аполо-Болкан.
Както Вевести първи писа Поли Пантев е бил сътрудник на криминална полиция.
А за Самоковеца – още е жив оперативният работник от Боп-а, който редовно се е срещал с него. Ако са останали достатъчно документи в архива на ДАНС от бившето НСС ще се види, че убитият в Амстердам бос на контрабандата е имал срещи и в с контраразузнавачи. Пита се къде са разработките и на двете служби, в които той фигурира и като обект и като източник на информация? Къде е и разработката за покойната Шинка Манова -„Невестулка”, където са навързани серия контрабандисти, както са описани и контактите им с хора от изпълнителната власт от правителството на царя? Сигурно някога в удобен момент ще бъдат подхвърлени на верни на ГЕРБ медии. А може и сега да се върнали в картотеките на ДАНС и вече всичко да е покрито.
Ако се каже пък сега, че Баретата и Демби, а и Маджо в „най-демократичния период на развитието на държавата след 2001 г. „ са помагали на службите на МВР и тези за вътрешна сигурност и външното разузнаване, цялата сламена къща, градена понастоящем в борба с мафията в България, изгаря.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.