Иванка: Ангел вършеше работата на полицията- пазеше Веселин

Под небето

Щеше да е брилянтен строителен инженер, казва настойницата на убитото преди 9 дни момче
Съсипаната Иванка
Съсипаната Иванка
Ангел вршеше работата на полицията- пазеше Веселин от развилнелите се хора на Киро. Затова загина, каза през сълзи Иванка Петрова, настойница на убитото преди 9 дни 19-годишно момче, и на брат му. Иванка живее на семейни начала със сина на бившата кметица на Катуница София Христева- Веселин. В кървавия 23-и септември Киро Рашков заплашил Иванка и Веселин със смърт, а двамата пуснали жалба в полицията. Няколко часа по-късно в селото влетяла мургавата бригада от Столипиново, за да раздава правосъдие. Около 20 ч. настойникът й Ангел Петров умира под гумите на оранжения Форд Транзит, който вози четирима наемници към дома на Веселин, за да го сплашат. Ако органите на реда се бяха намесили през деня, това нямаше да се случи. Ангел загина, бранейки Веселин. Той не се страхуваше. А и не вярваше, че ако се опита да спре с тялото си буса, той ще мине през него като през буца пръст на асфалта, каза пред Под тепето и холандски журналисти днес Иванка. Официалната версия за жалбите в полицията са, че са били почивни дни и нямало кой да отреагира. Хората в селото обаче говорят, че Рашков получил сигнал за жалбите и организирал акция „Респект” в Катуница. Но пред буса излязъл Ангел, от който хората на Рашков имали респект- момчето е трикратен републикански шампион по киокушин карате и сребърен медалист от балканско първенство по бойното изкуство. Image title
Image title

Бойните изкуства го учиха на скромност, на дисциплина. Той бе отворен към хората млад човек. Много позитивен. Много добър. Много усмихнат. И в същото време много тих и скромен. Наистина мечтаеше за Тибет, тъй като бе увлечен от източната култура. Интересуваше се от йога, медитация. Но според всички, голямата му мисия бе да стане строителен инженер, за какъвто учеше в Пловдив, обясни Иванка Петрова. Бившата кметица на Катуница допълни, че Ангел е рисувал превзходно. Щеше да стане съвършеният строителен инженер. Влезе в Строителния техникум с голяма амбиция. А животът му свърши. Нямам думи да опиша това, което чувствам, каза София Христева.
Само се надявам смъртта на Ангел все пак доведе до някаква промяна към добро. Хората да разберат, че държат съдбите си в ръце, а не съдбите им са в нечии други хищни лапи. Държавата да се промени и да няма повече хора като Киро Рашков, завърши плачеща Иванка.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.