Фолк дива се самоуби

Под небето

Наска от Спасителите полетя от виадукт на магистрала Хемус

Наска (вляво) сложи край на живота си по неясни причини
Наска (вляво) сложи край на живота си по неясни причини
22-годишната русокоса фолк дива Атанаска Гюргакова загина нелепо. Една от сексапилното трио “Спасителките” е починала на място в странен инцидент, станал в неделя вечер, научиха колегите от Хасковска Марица. За нелепата смърт на младата певица потвърдиха близките й приятелки Марго и Зара, които и партнираха във чалга формацията. Защо е посегнала на живота си чаровната хасковлийка не е ясно. Трагедията с Атанаска, която през последните 3 години е била студентка във Великотърновския университет, бе сред най-коментираните теми в Хасково. Вчера, когато бе погребението, стана ясно, че смъртта е настъпила вследствие на падане от виадукт на 30-ия километър на магистрала Хемус, в посока Варна. Нито в понеделник, нито вчера от полицията обявиха официална информация за трагедията. Една след запитване на колегите от Хасково пресаташето на Областна дирекция на полицията – София, Нели Иванова, потвърди за случая. По думите й, в РПУ – Ботевград, в 20,15 ч в неделя е подаден сигнал за тяло на млада жена под виадукт. Пристигналите на мястото патрули открили Опела на Наска, паркиран в аварийната лента на аутобана, точно над мястото, където е намерен трупът й. Криминалистите са убедени, че се касае за самоубийство, казаха от МВР. По неофициална информация момичето, което е дъщеря на бившия полицай от РПУ – Хасково Веселин Гюргаков, е оставило предсмъртно писмо, чието съдържание не стана ясно, заради образувано досъдебно производство.
Близки на певицата я описаха като весело и лъчезарно момиче, което не е имало поводи да посегне на живота си. Не вярвах, че става дума за Насето. Тя бе позитивен човек, който никога не се оплаква. Това заяви в телефонен разговор с репортер на вестника приятелят на мениджъра на Атанаска – Добромира Тодорова. Мъжът отрече Наска, както я наричат всички, да е била заплашвана или притеснявана от някого. Дори да знам нещо, няма да ви кажа. Лични неща не искам да коментирам, лаконичен бе той. Пестеливи в изказванията си бяха всички потърсени за коментар близки до младата жена. Това е огромна трагедия за семейството и роднините й те искат да бъдат оставени сами, заявиха приятелки на Наска. От оскъдните информации стана ясно само, че още в нощта на неделя срещу понеделник майката и по-малкият брат на певицата са заминали да разпознаят тялото.
Наска бе едно от момичетата в небезизвестната дамска попфолк група Спасителките. Певиците работели към импресарска агенция “Фрида”, собственост на Добромира Тодорова – бившата “пантера”. Доби е уреждала техни гастроли у нас и в чужбина. Момичетата често са гостували в Турция, Гърция, няколко месеца са работели и в заведение в Албания. Именно в Албания Наска е изживяла любовен роман със сина на известен богаташ. Въпросният младеж й купувал скъпи подаръци, дори є предложил брак. Прескачал от време навреме и до България, след приключването на ангажиментите на групата. В Хасково обаче красавицата била ухажвана от известен бизнесмен от турски произход, казаха нейни познати. Мъжът се оказал настойчив и рядко оставял момичето, въпреки че официално имал брак с друга жена, допълват те.
Най-близките приятелки на Наска са останалите две момичета от група “Спасителките” – Захар и Цеца, едната от които е хасковлийка, а другата от Габрово. Попфолк певицата Марго (също от Хасково) е част от приятелския кръг на починалата. Говори се, че Наска нямала тайни от трите си приятелки и каквото и да се е случило, те знаят повече от всеки друг. Във Фейсбук профила на момичето има регистрирани над 300 приятели, част от които чужденци. Вчера някои от интернет познатите на Наска бяха публикували съболезнователни бележки.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.