Бавят резултатите от прокурорската проверка по казуса „Св. Марина“

Под небето

От министерството на културата също мълчат по въпроса

Image title
С близо десет дни се бави оповестяването на резултатите от прокурорската проверка по казуса „Св. Марина“. Точно на 15 февруари от прокуратурата обявиха, че преписката е на финал и след две седмици обвинението ще излезе с коментар. От площад Съединение обаче мълчат по този така важен за Пловдив проблем. За коментар чакат и медии, и близо 1300 души, парафирали подписката в защита на храмовете и старините под тепетата, и интелектуалците, които я инициираха. Припомняме думите на първия човек в Окръжна прокуратура Румен Попов при встъпването му в длъжност: „Като административен ръководител на Окръжна прокуратура ще възприема принципа на равнопоставеност между всички членове на обществото, без значение длъжността и позицията която заемат, финансовото им състояние и позиции“.

Странно, но по казуса мълчат и от Министерството на културата, въпреки, че досега отдавна трябваше да са излезли със становище. Тук пък припомняме думите на министър Рашидов: „
Не харесвам онова, което е свършено в паметника на културата. Готов съм да вървя по правилата на закона и очаквам подкрепа само от комисиите, които трябва да се произнесат след проверката всеки момент. Инспекторатът работи, а аз съм против самодейностите що се касае до културните паметници. Уважавам много духовенството, но в църквата трябва да бъдат по-прибрани. Тук, на земята има едни човешки правила, които трябва да спазваме всички“.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.