БългарияВластГрадътИзбориНовини

Скандал в Парламента. Обвиниха Манол Пейков, че е пиян

Той отговори: Имам много несъвършенства – пълничък сам, понякога съм рошав, кривоглед съм, но употребата на алкохол не едно от тях – ВИДЕО

Поредна порция нажежени страсти, обвинения, скандали и подвиквания се разигра днес в Народното събрание по време на изслушването на акад. Денков и на военния министър Тодор Тагарев, по искане на БСП.

Манол Пейков възстановява разкъсаните билбордове за Украйна

По време на дебатите възникна пореден скандал между депутатите от групата на Възраждане и пловдивския народен представител от ПП-ДБ Манол Пейков. Хората на Костадин Димитров го обвиниха, че е пиян, защото подвиквал от мястото си към говорещия на микрофон се техен лидер, че времето за изказване изтекло.

Докато Костадинов говореше от трибуна, депутатът от ПП-ДБ крещеше от залата „вре-ме-то“.

„Както виждате, в момента в залата има хора, които са в нетрезво състояние. Не за първи път представители на ПП-ДБ влизат в залата очевидно консумирали алкохол, очевидно в нетрезво състояние. Това уронва авторитета на Народното събрание“, обърна се Костадинов към председателя на парламента Росен Желязков.

Депутатът от „Възраждане“ Ангел Георгиев благодари на квесторите от трибуната и започна да говори по адрес на Пейков и начинът му на обличане.

„Изключвам това, че от няколко дни не си е сменял дрехите, понамирисва. Но това не е от значение, той е неадекватен, лъхаше на алкохол“, каза Георгиев.

Ето отговорът на Манол Пейков в следващото видео.

В нарочен пост в профила си Пейков признава, че си позволява да подвиква от място и то главно в отговор на колегите си от Възраждане, които по думите му го правят редовно.

Ето какво написа той: „Нерядко в такива моменти цяла сюрия от тях се втурва към мен с крясъци и обиди, квесторите трескаво се скупчват на местопроизшествието, изобщо – става страшна карминьола.

Днес, обаче, възрожденчовците решиха да действат по-перфидно.

Двама от тях – русенеца Злати Златев и господина Чорбов – се завтекоха към мен с обичайната припряност, но щом се приближиха, ме заговориха с меден, почти свойски тон. Призивът им беше привидно дипломатичен – ама така не е редно, така не бива, хайде да си поговорим.

Понеже вече бяхме обградени от уплашени квестори – и колеги, които искаха да ползват местата си, временно заети от Злати и Чорбов – аз решах да поуспокоя обстановката, като призовах двамата си „събеседници“ да слезем долу в кафенето и да си поговорим. Те (поне привидно) се съгласиха радушно.

В момента, в който излязохме от залата (все още придружени от квесторите – което даде незабавен повод на някои от жълтите новинарски сайтове да гръмнат със скандални заглавия от типа „Квестори изведоха Манол Пейков от залата“), видях с периферията на окото си на екраните в коридора, че трети възрожденец – Славчо Намсикой, който буквално минута по-рано ме ругаеше като каруцар – иска думата в парламентарна зала.

Спрях се и с огромна изненада чух твърдението – изречено от най-високата и авторитетна трибуна в страната – че съм бил изведен от зала, защото съм бил пиян.

И на мига ми стана ясно, че целият пиниз с разговора в кафето (хем уж предложен от мен!) е сложна и предварително замислена схема, с която да ме изведат от зала, за да могат междувременно да ме нахранят с лъжи от трибуната, а аз съм безсилен да се защитя.

Върнах се в залата точно навреме, за да взема думата за лично обяснение. Което никой председателстващ – дори най-враждебно настроеният – не може да ти откаже.

Горното изказване е моят отговор на засукания възрожденски заговор, целящ запушването на устата ми и ефективното ми омаскаряване.

Изводът от цялата работа е един-единствен: щом разработват толкова сложни схеми да ме омажат със собствените си екскременти и така отчаяно търсят коя от коя по-нелепи опорки, за да ме злепоставят – значи наистина им бъркам в здравето.

Лично мен това стечение на обстоятелствата ме удовлетворява. И хич не смятам да спирам.

Работата на един депутат, поне както аз я разбирам, е не само да кове и гласува закони, но и да бъде народен трибун – да казва истината в очите на подлеците и да ги поставя на мястото им. Дори ако понякога се налага да пожертва реда и спокойствието на околните, за да го стори“, коментира още Пейков.

Това не е първият път, в който издателят има проблеми с колегите си от Възраждане.

Сблъсъци в парламента, Манол Пейков в центъра на събитията – ВИДЕО

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина