АктуалноГрадътИзбориНовиниОбщина Пловдив

Узакониха новите заплати на съветниците, върнати от Областния управител

С пълно единодушие в местния парламент на Пловдив поправиха незаконосъобразното увеличение на възнагражденията си

Решение № 43, взето с протокол № 2 от 15.02.2024 г. на Общински съвет – Пловдив, с което бяха увеличени възнагражденията на съветниците и бе върнато преди два дни от областният управител като незаконосъобразно, тъй като не отговаря на Административнопроцесуалния кодекс и Закона за нормативните актове, бе прегласувано на днешната сесия.

Областният върна увеличените заплати на съветниците в Пловдив

С пълно единодушие от 50 гласа местният парламент прие изготвените снощи промени от постоянната комисия по бюджет и финанси, което е съобразено с мотивите на областните юристи, без дебат.

Преди това съветниците приеха Плана за устойчива градска мобилност с 30 гласа „за“, 19 „въздържал се“ и 0 „против“. Подробности по темата четете в статията Плана за устойчива градска мобилност на Пловдив

В началото на заседанието председателят на Съвета по туризъм Пловдив Любозар Фратев бе удостоен със званието „Почетен гражданин на Пловдив“.

Любозар Фратев получи титлата „Почетен гражданин“ с пълно единодушие

То му се присъжда за изключителен принос в обществения и културен живот на града. 

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

2 коментари

  1. Чyвали сте за подобрената формyла на Bиагpa, кoято е 3 пъти по-eфективнa и напълно бeзопаcна на всяка възpаст, както и лекyва мъжки зaболявaния и пoдмлaдява. Аз лично го опитax и сега го препоръчвам на вcички. Ето какво пишaт за нея– https://do.my/bluestone

  2. Някой да е имал съмнения…града тъне в мръсотия, прах, кал, съмнителни мега строежи, старото се разпада, рухват арх. паметници на културата,,тези мастити управленци се оценяват високо,, без да ни питат!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина