АктуалноГласовеГрадътКриминалеНовиниРазследване

Манол Пейков възстановява разкъсаните билбордове за Украйна

И втори билборд с надпис „Слава на Украйна“ е бил разкъсан и надраскан с графити. Той се намира на кръстовището на бул. „Руски“ с бул. „Шести септември“. Както Под тепето ви съобщи в понеделник Вандали в Пловдив разкъсаха билборд срещу войната в Украйна, който се намира на ъгъла на пловдивските булеварди „България“ и „Руски“. Днес от Прокуратурата се самосезираха по случая. Оказа се, че сигнал за вандалските действия е подаден и от депутатът от ПП-ДБ Манол Пейков. Проверката ще продължи 1 месец, уточниха от Държавното обвинение.

Издателят, който организира десетки благотворителни акции за Украйна, допълва, че смята да възстанови винилите с лични средства, както и да се погрижи посланията да останат възможно по-дълго на местата си. 

„В качеството си на човек, платил за изработката му смятам

1) Да сигнализирам прокуратурата,

2) Да направя необходимото, за да бъдат поставени камери в непосредствена близост,

3) Да го възстановя с лични средства

и 4) Да се погрижа посланието върху билборда да остане там колкото е възможно по-дълго“, написа Манол Пеков в социалната мрежа.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

21 коментари

  1. Тази СМЪРД..ЩА ПРОПАГАНДА С УКРИСТАН!!! БЪЛГАРИТЕ НЕ СМЕ СЪПРИЧАСТНИ С КРАВАРСКО-РУСКАТА ВОЙНА!!! НЕ НА ЕВРОТО,НЕ НА ЕВРОЦИГАНИТЕ,НЕ НА САЩ ЗА НАМЕСАТА В ПОЛИТИКАТА НИ!!! У.РЕТЕ ЗАПАДНИ НЕОФЪШАГИ СКОРО БЪЛГАРИЯ ИЗЛИЗА ОТ ТОЗИ ГЕНОЦИД!!!!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина