АктуалноИзбориНовини

Сблъсъци в парламента, Манол Пейков в центъра на събитията – ВИДЕО

До физически сблъсъци се стигна в пленарната зала на парламента по време на днешното заседание след декларация на партия „Възраждане“. Те отново призоваха „Продължаваме Промяната“ да напуснат парламента, защото са показали как държавата е завладяна от чужди посолства, съобщава БНТ. В последствие от трибуната Явор Божанков от „Продължаваме промяната – Демократична България“ нарече Костадин Костадинов и Цончо Ганев от „Възраждане“ „меки китки“.

Това се оказа достатъчно да възпламени и без това напрегнатата ситуация в Народното събрание.

Напрежението ескалира, когато Цончо Ганев заплю Божанков, а всички скочиха на крака. Най-активен в центъра на събитията бе пловдивският народен представител от ПП-ДБ Манол Пейков, който скочи да брани атакувания от „Възраждане“ Божанков.

След инцидента Манол Пейков заяви, че първи е „скочил“ Златан Златанов от „Възраждане“. По думите му е имало ругатни и лични заплахи. „Вдетиняване в Деня на детето“, коментира поведението на „Възраждане“ Пейков.

„Мъжеството е да се противопоставиш на подобни физически атаки, атаката не беше моя… Първият, който скочи, беше Злати. Не знам как се казва, знам го само по малко име“, каза още Манол Пейков, който показа драскотина по бузата. 

По предложение на председателя на Народното събрание Росен Желязков заседанието на парламента беше прекратено със 140 гласа.

Припомняме, че на миналия Първи юни, пред очите на гостуващите в НС деца, депутатите отново скочиха да се бият.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина