АктуалноГрадътКварталиНовини

Водата в Кючука заля улици и междублокови пространства – ГАЛЕРИЯ

Междублокови пространства, паркинги, съседни улици и зелени площи около бул. „Александър Стамболийски“ също са залети от хилядите кубици питейна, които се изливат в пловдивския район „Южен“ заради аварията на магистралния водопровод.

В социалната мрежа вече се разпространяват десетки снимки, на които се вижда как водата е нахлула в съседните улици на булеварда.

Както ви съобщихме по-рано днес Хиляди домакинства и бизнеси осъмнаха без вода в Кючука. Тази сутрин бе наводнен участък от бул. „Александър Стамболийски“, което затруднява и без това трудното преминаване на автомобили заради затварянето му по проекта за Южния обходен колектор.

Затварят част от бул. „Ал. Стамболийски“ за три месеца

Според сайта на „В и К“ -Пловдив частично е нарушено водоподаването в кв. Южен, а аварията е в хидрофор „Южен -1“ и дружеството не се ангажира с конкретен срок за отстраняването ѝ.

Първата авария е регистрирана още вчера, съобщава се за Хидрофор „Южен 1“ и хидрофорна уредба на ул. „Асен Христофоров“.

През последните няколко години ВиК авариите по булеварда са ежемесечни.

Кючук Париж влиза в хватката на Южния обходен колектор

Вода днес няма и в района на Ягодовско шосе. Нарушено е водоподаването и в 4 села в региона : Патриарх Евтимово, Асеновградско; карловското Васил Левски; село Костиево и Старосел.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина