ГрадътКварталиНовини

Затварят част от бул. „Ал. Стамболийски“ за три месеца

Участъкът от ул. „Димитър Талев“ до Затвора ще е недостъпен за МПС до 15 март 2023 г. 

Обещаното за след празниците затваряне на един от първостепенните булеварди в район Южен бе неочаквано изтеглено за днес по обяд. Заради подготвителни строителни дейности по изграждането на Южния обходен колектор – проект на ВиК – Пловдив, предстои въвеждането на временна организация на движението в участък от бул. „Александър Стамболийски“, която влиза в сила от 12 часа на 5-ти декември, съобщиха от ОП „Организация и контрол на транспорта“. 

Предвижда да бъде затворена пътната отсечка от кръстовището с ул. „Димитър Талев“ до продължението на бул. „Македония“. Очаква се временната организация на движение да продължи до 15 март 2023 г. 

Според съгласувания план от КАТ, по време на строителството всички кръстовища, които пресичат бул. „Ал. Стамболийски“, ще бъдат проходими“, каза в предаването „Точно днес“ кметът на район „Южен“ Костадин Язов.

Южният обходен колектор, който се изгражда по проект на ВиК,  е от голяма важност за Пловдив, напомнят от общината и се извиняват на гражданите за причиненото неудобство. 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина