БългарияВластИзбориНовини

ПП получи втория мандат – ВИДЕО

Ще го върне, ако декларацията ѝ с приоритети за евентуален кабинет не събере достатъчно подкрепа в НС

В първия работен ден на Новата 2023-а година държавният глава връчи на втората политическа сила ПП „Продължаваме промяната“ втория мандат за съставяне на правителство. На „Дондуков“ 2 отидоха номинираният за премиер от партията акад. Николай Денков и съпредседателите на партията Кирил Петков и Асен Василев.

Получавате този мандат в първия работен ден на новата година, когато си  пожелаваме здраве, мир и благоденствие, когато гледаме с надежда и очакване за повече разум, диалог, разбирателство, единение около важните за страната приоритети„, каза президентът.

„Задачата е изключително трудна, много хора казват даже, че е невъзможна. Въпреки това сме убедени, че трябва да направим всичко необходимо, за да съставим правителство. Натрупани са много проблеми, забавени са много реформи„, отговори Денков.

„Подължаваме промяната“ ще върне мандата за съставяне на редовно правителство неизпълнен, ако декларацията ѝ с приоритети за евентуален кабинет не събере достатъчно подкрепа в парламента. Тази заявка повтори пред президента Румен Радев Николай Денков.

Подробности вижте във видеото.

По конституция партията има седем дни да върне мандата обратно на Радев – неизпълнен или с предложение за състав на правителство, което да бъде подложено на гласуване в парламента.

„Подготвената декларация ще бъде внесена като проект на решение в Народното събрание, с идеята, че парламентът трябва да подкрепи националните приоритети и дейностите за тяхната реализация. Ако този проект за решение получи подкрепа от мнозинството, ще върнем мандата със списък с членове на Министерския съвет, който да бъде гласуван след това“, обобщи Денков.

Снимка: © Цветелина Белутова, Капитал

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

  1. Тъй, тъй, „Продажници“ били…
   Шайката пардон, глутницата (щото помежду си ще се изядат) некадърни КАЛИНКИ на акад. проф. д-р инДж. Генералисимус БоБо, пожарогасител, и на ЦвеЦве са виновници за настоящата

   НАЦИОНАЛНА КАТАСТРОФА.

   (Вън от Парламенто ли? Затвор ли? РАЗСТРЕЛ! За икономия на боеприпаси – бесило с едно и също въже! 1.ЦвеЦве; 2.БоБо; 3.ИМПЕРИАЛиста; 4.БаскетБОЛНИЯТ мозъклия; 5.ГладАрх!)

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина