АктуалноГласовеГрадътИзбор на редактораКварталиМненияНовини

Кючук Париж влиза в хватката на Южния обходен колектор

„Проявете търпение”. Така се обърна към жителите на Пловдив зам.-министърът на Регионалното развитие Захари Христов по време на церемонията по първа копка на мащабния проект на ВиК за Южния обходен колектор. Реализирането на този проект няма да бъде лесна задача”, не скри

„Търпение” ще е ключовата дума в живота на район Южен следващите две години. Огромният инфраструктурен проект не просто ще затрудни трафика в зоната, а в моменти ще направи почти невъзможно предвижването в Кючук Париж с автомобил. За полагането на тръбите за водоснабдяване и канализация ще се прокопават основни улици в сърцето на района- локалното платно на „Македония”, „Пере Тошев”, „Петър Стоев”.

Най-голямото напрежение обаче ще дойде със затварянето на бул. „Александър Стамболийски”. То ще стане на два етапа, като .

Организацията наистина ще бъде много сложна. Почти цялото платно на бул. „Южен” ще бъде строителен обект. Няма да може да се минава по бул. „Южен”, ще бъде затворен. От тук нататък трудностите за живущите в града и гостите ще бъдат наистина големи, но за съжаление нямаме друг избор. Проектът трябва да приключи през пролетта на 2024г.”, обясниха от ВиК Пловдив.

Първият етап от работата по „Южен” започва от затвора в западна посока. Стартират дейностите на Коматевско шосе и „Модър”, за да се отвори фронта на изпълнение на пробива там. През зимния период няма да се затваря целия булевард „Южен”, в летния период той обаче ще бъде затворен целия. В рамките на 2-3 месеца може да бъде завършена работата в зоната на „Модър-Царевец”. Все още не е съгласувана организацията на движението. Поради това строителните дейности по същество ще започнат другата седмица.

Пробивът "Модър-Царевец"
Пробивът „Модър-Царевец“

„За да се случи нещо хубаво, трябва да се прояви търпение. Община Пловдив реализира проекти за над 500 милиона лева, но причиняваме голям дискомфорт, за което се извиняваме”, заяви на церемонията по първата копка зам.-кметът Пламен Райчев.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина