АктуалноГрадътЗабравеният градНовини

Хиляди без вода в Пловдив

Наводнен е бул. Александър Стамболийски в Южен, затруднено е преминаването на автомобили

Хиляди хора в район „Южен“ в Пловдив осъмнаха без вода. Стотици граждани сигнализират, че има голяма авария на бул. „Александър Стамболийски“.

Платното е залято и автомобилите трудно преминават и без това частично работещия главен път в района. Така транспортния хаос в Кючука днес е още по-голям.

От ВиК – Пловдив потвърдиха за ситуацията, като уточниха, че е спукан главен водопровод по булеварда. Аварията е станала снощи.

„Това е магистрална връзка. Става дума за стар етернитов водопровод с максимален размер, който осигурява вода за целия квартал“, уточни гл. инж. на дружеството Ангел Гълъбов.

В същото време инж. Гълъбов коментира, че това било рутинна авария.

Той напомни, че в този район тече подмяна на връзките с нови, като целта е подобни инциденти да не се случват.

Хора от квартала съобщават, че въпреки стотиците сигнали във ВиК до 10 часа тази сутрин на мястото все още няма ремонтни екипи на водоснабдителната фирма.

От В и К – Пловдив увериха, че ще направят възможното аварията да бъде отстранена в рамките на днешния ден, като няма гаранция за точен час. 

Припомняме, че още през декември от Общината затвориха част от булеварда във връзка със старта на проекта за Южен обходен колектор.

Снимката е илюстративна

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина