АктуалноГрадътНовини

Учениците се връщат в Душото до дни

Покривът на школото е напълно готов

Покривът на Основно училище „Душо Хаджидеков“ е готов, стана ясно днес.

Той е завършен на 100 %, със сменена конструкция, положена хидроизолация, наредени керемиди, нови улуци и инсталирана чисто нова мълниезащита.

470 000 лв. ще струва ремонтът на покрива на Душото

В това се увериха на място днес кметът на Пловдив Здравко Димитров и част от заместниците му, които се срещнаха с директора на училището.

„На практика деца и учители може да влязат още утре в класните стаи, но има дребни неща за довършване, вътре в интериора“, увери директорът Грозденка Николова.

Очаква се до 10-тина дни класните стаи да са напълно готови за уроците. Само една няма да посрещне ученици веднага заради проблем с влага, който ще бъде отстранен най-скоро, увери директорът и благодари за бързата реакция на всички институции.

Николова поднесе специални благодарности на Пожарната. Освен със светкавична реакция и бързо овладяване на стихията, огнеборците помогнали на екипа на училището за пренасяне на учебниците на всички класове от физкултурния салон до другите училища, където бяха разпределени паралелките.

Припомняме, че Целият покрив на Душото изгоря (ГАЛЕРИЯ И ВИДЕО) на на 1-ви септември, на 6-ти влезе ремонтната бригада – Спешно разчистват покрива на Душото – СНИМКИ. Три седмици по-късно покривът на училището е възстановен в автентичния му вид.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина