АктуалноВластГласовеГрадътМненияНовиниОбщина Пловдив

Кметът отлага купуването на зала Строител

Кметът на Пловдив Здравко Димитров оттегли предложението си за купуване на старата зала Строител в Кършияка по време на днешното редовно заседание на Общински съвет.

Припомняме, че проекторешението бе вкарано в дневния ред на последната сесия на местния парламент преди изборите за Народно събрание в неделя и то само 3 месеца, след като градоначалникът анонсира подобно намерение.

Общината иска да изхарчи 6 млн. лв. за зала „Строител“

Днешният му ход с крачка назад дойде след много въпроси от съветниците като: дали Общината има нужда от още една спортна зала, дали може да я стопанисва и дали може да си позволи да похарчи огромна сума за такова остаряло съоръжение върху общински терен.

Пред журналисти Здравко Димитров заяви, че ще внесе отново за разглеждане намерението за покупката на залата, вероятно със същите параметри и още на следваща сесия.

В кулоарите на местния парламент се разбра, че формулирано по този начин предложението му днес нямаше да мине, като дори общинските съветници от неговата партия ГЕРБ е нямало да го подкрепят.

„В никакъв случай не сме се отказали от намерението да купим зала Строител. Няма конкретна причина да оттегля предложението си. Нека конкретизираме още нещата. Има два варианта- да се плати наведнъж или на два пъти, но да влезем веднага във владение. Говорил съм с волейболния и баскетболния клуб, готови са да я ремонтират, за да отпадне от общината по-голяма бъдеща инвестиция. В крайна сметка волейболната Марица са 8-9 години шампионки, а няма зала къде да тренират“, обясни пред журналисти Здравко Димитров.

В момента в район Западен започва изграждането на две нови зали за баскетбол и волейбол, а в Кършияка се довършва зала Дунав. Кметът обаче подчерта, че във всеки един район в града трябва да има такива зали.

„Шест района- шест зали. Колкото повече зали има за младите да тренират, толкова по-добре“, добави кметът.

Относно зала Дунав той заяви, че по темата може да говори заместникът му Георги Титюков.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина