АктуалноГрадътИзпод тепетоМненияНовиниОбщина Пловдив

470 000 лв. ще струва ремонтът на покрива на Душото

Общински съвет гласува средствата с изменения на бюджета за 2022г.

Общината планира да похарчи 150 000 лв. за социологическо изследване за качеството на въздуха

470 хиляди лева ще струва ремонтът на покрива на горялото училище „Душо Хаджидеков”. Това се разбира от предложение на кмета Здравко Димитров за изменение на бюджета за 2022г., което ще бъде разгледано и евентуално одобрено от местния парламент на планираната за тази седмица сесия.

Заедно с новия покрив на Душото градоначалникът предлага редица изменения във финансовата рамка на града за годината, като средствата за тях трябва да дойдат основно от планираните такива за ремонта на „Даме Груев”, където бе осигурено държавно финансиране, и за довършването на зоологическата градина, което очевидно ще остане замразен проект за близко или далечно бъдеще.  

В предложението са вкарани редица искания на районните кметове, на зам.-кметове и представители на различни звена от администрацията. В така представените пред общинските съветници изменения на бюджета, 60 хиляди лева трябва да бъдат преразпределени за реконструкция на водното огледало в парк Молдавия в Южен, а 100 хиляди лева ще бъдат прехвърлени за доизграждане на напоителната система на Младежкия хълм и подсигуряване на достатъчен брой противопожарни хидранти на тепето. Кметът на Южен е поискал допълнителни 100 хиляди лева за аварийни и текущи ремонти в района, а зам.-кметът по Спорт и младежки дейности предлага да бъдат заделени 390 хиляди лева за ремонт на санитарните помещения в сгради към Гребен Канал. В предложението са вкарани още 320 хиляди лева за детски площадки в Северен, половин милион за подмяна на ВиК съоръженията, паважната настилка, нови тротоари и улично осветление на улиците „Рилски метох” и „Станислав Доспевски” по искане на районния кмет Георги Стаменов, както и закупуване на три нови автомобила за общинския инспекторат в размер на 75 хиляди лева по предложение на зам.-кметът Йордан Ставрев.

Най-фрапиращо е предложението на зам.-кмета по екология Анести Тимчев, който иска да му бъдат гласувани 150 хиляди лева за изготвяне на социологическо изследване за качеството на въздуха, евентуалните резултати от което са ясни на всички- качеството на въздуха в града е трагично.

Искат се и средства за защитно съоръжение на античните керамични пещи на ул.”Гладстон”, които попадат в територията на Цар-Симеоновата градина, както и 40 хиляди лева да бъдат отделени за снукър мач между Рони Осъливан и Джими Уайт на 26 ноември, но не в Колодрума, а в частната зала Сила.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

2 коментари

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина