АктуалноЗабравеният градИзпод тепетоНовиниОбразование в ПловдивОбщина ПловдивПод лупа

Привикаха в Общината зазидалите плочата на Елин Пелин

Фирмата-изпълнител на ремонта на основното учелище в Западен ще бъде глобена и трябва да оправи поразията

Замесените и отговорните за контрола лица, в издънката със зазидания наполовина барелеф на Елин Пелин върху фасадата на основнотоучилище, носещо името на писателя в пловдивския район „Западен“, са привикани на спешна спявка тази сутрин в сградата на Общината, разбра репортер на Под тепето.

Както медията ни ви съобщи, наблюдателни граждани алармираха през почвните дни, че Сторителни работници зазидаха наполовина барелеф на Елин Пелин в Пловдив. След като гафът бу разпространен в социалните мрежи от администрацията спряха частично ремонта на школото в Смирненски с обяснението, че проектът не бил съобразен с паметната плоча на патрона, а това се видяло едва на място.

По повод множество коментари в социалните мрежи от райкметството заявияха, че строително-ремонтните дейности в школото се извършват със средства по Плана за възстановяване и устойчивост, а възложител и контролиращ орган е Община Пловдив.

От своя страна в събота вечер, преди пролетния бал на ГЕРБ в Новотела, ресорният зам.-кмет Владимир Темелков коментира пред Под тепето следното:

„В понеделник викам на среща директора на училището и ръководителя на фирмата – изпълнител на строителните работи. Това, което е направено, е недопустимо и който е виновен, ще понесе санкции.“

След което допълни, че той не бил възложител на обекта.

Интересно тогава:

#КОЙ възлага ремонтни дейности на общински училища по проекти, които не са съобразени с фактическите дадености на конкретните сгради?

#КОЙ проектант се подписва под проект за ремонт на сграда, която не е виждал в действителност, а само на хартия?

#КОИ експерти в #КОЯ комисия приемат такива проекти?

#КОЙ е контролиращият орган по изпълнение на проекта?

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

2 коментари

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина