АктуалноГрадътИзбор на редактораНовиниОбразование в ПловдивОбщина Пловдив

Строителни работници зазидаха наполовина барелеф на Елин Пелин в Пловдив

След гафа спряха частично ремонта на школото в Смирненски, проектът не бил съобразен с паметната плоча на патрона на школото. Видяло се едва на място

Ремонтът на основно училище „Елин Пелин“ в район „Западен“ в Пловдив е спрян частично. Това съобщи районният кмет Тони Стойчева.

По повод множество коментари в социалните мрежи от райкметството заявияха, че строително-ремонтните дейности в школото се извършват със средства по Плана за възстановяване и устойчивост, а възложител и контролиращ орган е Община Пловдив.

При реализиране на строителните дейности на място е установено, че проектът не е са съобразени с барелефа на Елин Пелин, за което директорът г-жа Вангелова е подала незабавно сигнал до Общината. Вследствие на това, в тази част ремонтът е спрян до намиране на решение от страна на Община Пловдив и проектантите, тъй като преместването на барелефа е свързано с риск от счупване„, коментира гафа районният кмет.

Тони Стойчева подчерта, че районната администрация на „Западен“ и тя като кмет няма никакви функции по извършвания ремонт.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

6 коментари

 1. Не е добре това, ама показва че, тия строители не са свързани с Община Пловдив. Ако бяха нямаше да замазват а да копаят тунели, пробиви, улици и какво се сетите.

 2. Когато повериш града на ахмаци и помаци така се получава. Сменете си фирмите – изпълнители на обществените поръчки.

 3. …СВИНЕТЕ ЗА ГЛАВНИТЕ БУКВИ, АМА СВИНСКОТО „ОФОРМЛЕНИЕ“ на ПодТеЛе… =ПодТъпото= претрупано с натруфени КРАСИВОСТИ и разчертано с дебели черти и излишни пространства – задръства МОЯ дисплей и се пречка със запецнали „функции“ като чукундурското непрогледно „КАПЧА“ което не спира Тайландския роБОТ докато има елегантни четирицифрени конкурентни Кодове както ПОТВ- Ако не желаете да обменяме становища учтиво би било просто да прмахнетае ОпцияКоментар, както ТРАФИК- та да не се занимаваме с ПодТЪПОТО! Или като клубен Форум -подобно на ФейсБУКЛУК- само Регистрирани Членове да коментират =без Анонимни.

  Друго отношение не дължим!

  Тежка е „царската корона“ на ЗАВИСИМОСТИТЕ….

  КАК Е ВЪЗМОЖНО БЕЗ „ЛАЙКС“ / ОЦЕНКИ ЗА ПУБЛИКАЦИЯ И РЕПЛИКА?

  ОПРОСТЯВАЙ БЕ, БУДАЛА! КОМПАКТИРАЙ, МИЛИМЕТРИТЕ СА МИ ЦЕННИ. „ТАГОВЕ“ долу вдясно, че и ТЪПО рамкирани =WTheF…?

  АНИМАЦИИТЕ САМО ПРЕЧАТ И СА НИ ОТБЛЪСКВАЩИ! „СГРОМОЛЯСАЛО СЕ ДЪРВО…“ ПРЕЗ ОКТОМВРИ = ТОЯ ТИКЕР ВМЕСТО НА МОЯ ДИСПЛЕЙ – СИ ГО НАТИКАЙ В …ИМЕННОТО!

  1. Чиче, ай успокой се малко, едно и също пишеш навсякъде. Набий си една, разходи се, изкъпи се и си легни. Нямаме нужда от тези тъпи коментари, честна дума – никой не ти чете полюциите.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина