АктуалноЗабравеният градКултураНовиниОбщина ПловдивПод лупа

От Чифте баня вече падат цели тухли – СНИМКИ

Ако преди две седмици от паметникът на културата Баня Старинна падаха само парчета тухли, вар и камъни от фасада, то днес вече падат цели тухли, видя репортер на Под тепето.

Те са откъртили от козирките на прозорците от западната страна на ценната сграда, която от няколко години е оставена да се саморазрушава.

Както ви съобщихме в средата на месеца Чифте баня вече официално е опасна сграда. След публикациите ни по темата от Градска художествена галерия, която е оторизирана да се грижи за Баня Старинна, сложиха телена ограда на тротоара на ул. „Четвърти януари“, по която ежедневно минават стотици деца, на път към училище.

Въпросната ограда е успоредна на рушащата се стена, но не възпрепятства достъпа до стената, тъй като между трите телени платна и банята свободно може да се минава. Освен това никъде няма поставена предупредителна табела за опасността от падащи предмети, която дебне преминаващите. Няма и указателна табела, която да ги насочва към отсрещния тротоар.

Рисковият участък, очевидно не е добре обезопасен, докато стопанисващите обекта Чакат комисия от НИНКН за авариен ремонт на Чифте баня.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

10 коментари

 1. …ама на сега под мъдрото ГЕРБаво „управ;ение на АРХЕО-КУЛ-ТУРИСТА на баскетБОЛНИЯ мозъклия и на Кадърник-Каратиста почнаха да падат цели тухли.

  И по-лошо ша става: ЦЕЛИ СВОДОВЕ, ЦЕЛИ КУПОЛИ…

  (теренчето лесно ша понесе и 18-етажно хотелче, или 28-етажен НЕЗПАРТИЕН ДОМ)

 2. Едва ли някой е толкова тъп да минава зад огражденията и без да има табели, но ако сте толкова загрижени за безопасността на минувачите може да пратите някой да лови падащите тухли във въздуха.

   1. …на български жени, майно льо, на ПЛОВДИВСКИ

    Бомба!

    НОМБА, БОМБА, ДВЕ БОМБИ ХЕМ ДА СЕ ПООСВОБОДИ ЗА ЗАСТРОЙЧИЦА, ЕХА!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина