АктуалноГрадътЗабравеният градКултураНовиниОбщина Пловдив

Оградиха Чифте баня заради рушаща се фасада

От паметникът на културата падат парчета тухли, вар и камъни – ГАЛЕРИЯ

Тротоарът около Баня Старинна по ул. „Четвърти януари“ е ограден с предупредителни червено-бели ленти, които да сигнализират на преминаващите пешеходци за съществуваща опасност.

По-небдителните пешеходци рискуват да бъдат улучени по главите от парчета тухли, керемиди, вар и камъни, които падат от вековните стените и навеса, видя на място репортер на Под тепето.

Ленти са поставени и от източната страна на дувара към бул. „Цар Борис III Обединител“, където се наблюдава цялостно изкривяване и поддаване на зида.

Припомняме, че Паметникът на културата и бивш Център за съвременно изкуство седи под ключ от години и нито общината, нито ГХГ, на която бе даден за стопанисване, обръщат внимание на възможностите и състоянието му – Баня Старинна се превърна в галерия на безхаберието.

Потърсен за коментар от репортер на Под тепето, зам.-кметът по култура в Община Пловдив – Пламен Панов каза, че има изготвен проект за ремонта на банята.

Очаквайте подробности.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

3 коментари

 1. Вековната зидария НЯМА ОПАСНОСТ да се изрони та да падат парчетии по гората.

  Това доказва дълбоката некомпетентност на г-н Архео-Кул-Ъуриста.

  Към Хамама има пристроени всевъзможни бараки, навеси и пристройки откъдето верочтно върлуват таласъмите – но Паметникът на културата е ЗДРАВ. Иска обгрижване, стопанисване.

  Сульо.

  БЮРОКРАЦИЯ. ОТ „СЪВРЕМЕННИТЕ“ кис-кис колко ли заплати цуна

 2. Стратегията на Архео-Кул-Туриста е ясна и лесна:

  1. Охраждаш с ленти = 20% НАМАЛЕНИЕ от цемата

  2. Ограждаш с тенекии = 30% намаление

  3. Убявяваш за ОПАСНА – 40% отстъпка от реалната оценка

  4. САМОСРУТВАЩА СЕ бе = айде на пол;вин цена – никой ли не ще

  (5. по талафончето „аз съм! Гого бе, айде да ма отървеш от главоболия нека безплатно да инкорпорирам в ТвойИнвест едно яко имотче, а? А?:)

 3. „имал бил Проект“ приказливият плиткоумен повърхностен Архео–Кул-Турист П.П. никак не помага ФИЗИЧЕСКИ на изоставената Ценност – – – дето ТОП НЕ Я ГЪРМИ, ЗЕМЕТРУСОВЕ НЕ Я ПЛАШАТ, ЧЕ И ОПОЖАРЯВАНЕТО Й НЕ Я СЪСЪИПА = ДОКАЗАНО!

  От много години = импотентност.

  (От много годити пък за Жълтото Училище не щем да говорим: градено като за вечни времена масивно без еркери и финтифлюшки със деата мраморни Султански Фермана – но съсипано без керениди / олуци от загрижените за взаимно хабилитирване професорки от „ВИСШЕТО“ АМТИИИИЙЙЙ)

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина