АктуалноБизнесГрадътНовини

Нови кабинети за практическо обучение в гимназията по машиностроене

В Професионална гимназия по машиностроене – Пловдив /ПГМ/ от днес в експлоатация влизат 2 специализирани кабинета, оборудвани със съвременен инструментариум за професионално обучение.

Със съдействието на бизнеса, в лицето на Макском ЕООД, производител на електрически велосипеди, кабинетите в училището придобиха индустриален облик и разполагат с всичко необходимо, за да подготвят учениците за реална производствена среда, отговаряйки на всички съвременни изисквания за безопасност и здраве при работа.

Целта на тази съвместна инициатива между дружеството за производство на велосипеди и гимназията в район Южен e учениците да получават знания, които да могат да прилагат на практика в реалната производствена среда. Оборудваните учебни кабинети предоставят и възможност на родителите да добият предварително представа за естеството на учебния процес и прехода към професионалната реализация още при избора на учебно заведение за своите деца.

Освен всичко това, проектът на Maxcom и ПГМ – Пловдив e пример за успешното партньорство между образователните институции и бизнеса от Тракия икономическа зона, в името на осигуряване на една съвременна, качествена и професионална среда на обучение.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина