АктуалноВластГрадътИзбор на редактораИзбориНовини

Бойко Борисов: Зико няма да има какво да открива

Лидерът на ГЕРБ отрече да е свалял доверие от кмета на Пловдив

„Дошли сме да видиме с труда си какво сме постигнали“, така отговори на журналистически въпрос „какъв е поводът да дойде в Пловдив отново в рамките на няколко дни“ бившият премиер Бойко Борисов. Лидерът на ГЕРБ пристигна тази сутрин, само 5 дни след предишното си посещение, като бе обявено, че ще инспектира модернизацията на Пречиствателната станция под тепетата.

Този път, за разлика от неделя, в джипа му, управляван лично от него, се возеше и кметът Здравко Димитров. Двамата пристигнаха заедно на обекта по пътя за Ягодово. Припомняме, че в неделя градоначалникът бе в Истанбул, докато Бойко Борисов обявяваше, че не той ще е кандидатът на ГЕРБ за кмет на местните избори догодина.

С тях са и други представители на партията и местната власт. Припомняме, че реконструкцията на Пречиствателна станция – Пловдив стартира през юни 2021-ва година като част от Водния цикъл, реализиран с европейски средства, а през миналата седмица бе обявено, че работата е приключила на 95%.

След като разгледа работата по проекта Борисов заяви:

„Зад нас е всичко, което сме направили през последните години като правителство. За това съм тук. Това е в полза на хората от Пловдив, за чистия въздух , за здравето.“

После се обърна към кмета и допълни:

„Зико, няма да има какво да откривате повече, защото не се работи сега. Каквото е направено, ние сме го направили.“

Той потвърди думите на Здравко Димитров от вчера, че решението да не се явява на следващите кметски избори е лично негово и че са го коментирали още преди месеци. „Няма как да обявя нещо такова без него и без да сме го говорили“, каза Борисов.

Здравко Димитров няма да е кандидат-кметът на ГЕРБ за Пловдив

„Здравко Димитров като приятел и като партиец има пълната подкрепа на партията“ – така Борисов отвърна на питането по повод думите му от неделя, че в Пловдив ще има нов кандидат за кмет на местните избори догодина и обяви, че не е свалял доверието от градоначалника.

От всичко хубави, което видяхме, че е направил на стадионите, вие написахте това, обърна се към репортерите Борисов.

За съжаление, като почне човек да се лекува много, има много болежки…, това сме го говорили с него. Като си завърши всички детски градини, зали, стадионите и така нататък, остава в партията и ще си работи за партията. Не го мислете него. Това сме го договорили първо с него. Мислите ли, че в негово отсъствие ще кажа нещо, което не е по негово искане. Човекът продължава да работи на пълни обороти и както виждате зад нас се виждат успехите му„, коментира още лидерът ГЕРБ и заключи темата с думите, че няма пак да се вкара в тази тема.

На питане за подробности по отношение на идеята му за повдигането на Панаирния мост бившият премиер на ГЕРБ заяви:

„Това ми дойде на мене наум като минах по него. Това си е ваша работа. Ще си го направите както си решите.“

Борисов коментира и актуалните теми в държавата: съставянето на правителство и бюджет.

Очаквайте подробности.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

4 коментари

  1. на гербавите бостански тикФи им изтича пясъчния часовник,,,вече само измислените им номенклатури и бандитски бизнес с крадените еврофондове им вярва, нормалните отрудени хорица не ги понасят, след като виждат колко крадат тези на снимката и техните калинки,,,опоскаха над 30 милиарда и сега цвилят, че страната потъвала,,,мрете в кофите гадове ченгесародепесарски свиркаджии продажни!

  2. *„Зад нас е всичко, което сме направили през последните години като правителство. За това съм тук. Това е в полза на хората от Пловдив, за чистия въздух , за здравето.“ Миналата седмица имаше съобщение хората да не излизат, освен при крайна необходимост, заради 30 кратно увеличние над нормата на прахови частици във въздуха в Пловдив, който е най-мръсният в ЕС през цялата година, въпреки че нямаме големи заводи с комини, като ТЕЦ Марица-Изток, Брикел или Кремиковци някога. А за хора със здравословни проблеми още повече. Благодаря на ГЕРБ за чистия въздух. За 15 г. изчистиха въздуха, направиха ОУП с който решиха проблемите с презастроявването и задръстванията, разшириха основните булеварди като Васил Априлов, Коматевско шосе и Околовръстния път, който наскоро откриха. Все добри и полезни неща, а не просто лустроване с нов асфалт. А, забравих и двете уникални спортни съоражения – зала „Тъподрума“ и стадион Христо Ботев, които трябваше да струвата по 15-18 млн. в началото, но в процеса се реши да гонят стандартите на „Алиац Арена“ в Мюнхен, та станах по 50-60 млн., но пък сега ще гледаме финали на КЕШ, на Евробаскет. Балгодаря ти, Бойко!

    1. ем матряла прост, толкова от бантуския матрял – издухани пиянгури неуки,, крадци откровени и деградирали типове с две гънки зад челата,,,всичко си е по мярка.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина