АктуалноГрадътИзбор на редактораИзбориМненияНовини

Здравко Димитров няма да е кандидат-кметът на ГЕРБ за Пловдив

ГЕРБ ще има нов кандидат за кмет на Пловдив на предстоящите местни избори след малко по-малко от 1 година в края на 2023-а. Това заяви днес бившият премиер и лидер на партията Бойко Борисов след въпрос на Под тепето при посещение на стадион „Христо Ботев“. На събитието отсъства настоящия кмет Здравко Димитров, като представител на общината бе единствено заместникът му Пламен Райчев.

На стадиона присъстваха Костадин Димитров, кмет на район „Тракия“, към когото Борисов лично се обърна и го поздрави пред камерите с намек, че има за какво да си говорят. “ Трябва да си по-ангажиран“, намигна на райкмета лидерът на ГЕРБ. На събитието се появи и бившият кмет Иван Тотев.

„Смятам, че ще имаме нов кандидат за кмет. Видяхме вече кой колко може и колко работи“, каза Борисов и добави, че Здравко Димитров е направил много и е добър човек, но е нужно темпото в града да се вдигне.

„Имаме толкова много хора тук добри, че кмет ще намерим. Вече знаем кой колко може и колко може да му се разчита“, добави Борисов на въпросите на Под тепето, свързани с местните избори.

„Зико направи много добри неща, но в край на краищата виждате, че умората и износването при политиците е факт“, допълни лидерът на ГЕРБ.

Бойко Борисов отбеляза, че настоящият градоначалник е претърпял две операции, с което намекна, че той не е в кондиция за нов мандат. На въпрос за конкретно име за кандидат за кмет догодина, Борисов не назова поименно никого, но подчерта, че много харесва Костадин Димитров, на когото направи директно намигване пред медиите.

Относно напрежението между групата в Общинския съвет на ГЕРБ и кмета Здравко Димитров Борисов заяви, че Общинският съвет се избира затова, да бъде коректив на управляващите.

„В партията може да има различни мнения, това е демокрацията“, допълни бившият премиер.

Теодор Караколев

Пише по темите, свързани с културата, културното наследство и история на изкуството и архитектурата.

5 коментари

  1. Преди време Бойко Ноев каза нещо много точно – или сте за политиката на „Анцуга“, или против нея. Само погледнете хората около Тиквата, които познавате от Пловдив – Тотев, Каназирева, Шилев, Плейна или пълното момче с блуза с лика на БоЕко. Срам за пловдивчани, че от 15 г. това е Пловдив. С 30 000 сужебни гласа си правят каквото искат, защото много хора ги мързи чат-пат да отделят 1 час, да гласуват и поне да им напарвят краденето доста по-трудно. Вярвайте, че дори малкото лично действие, може да промени света. Има смисъл.

  2. Нашият кмет на Тракия си е много, много свястно и работливо момче, искаме си го. Не го подлъгвай, разбрали сте се с гочето да правите оная …здравка за кмет. Горкият Пловдив!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина