ЖивотЗабавлениеНовини

Дионис повежда любителите на еликсира на боговете в Пловдив

14-ото издание на уикенд фестивала „Дефиле на младото вино“ започва днес. В него градът под тепетата посреща винолюбители от цялата страна и чужбина, които имат възможността да опитат първи над 300 продукти на 67-те участници, от които 45 винопроизводители и 20 на отбрани храни.

Дегустациите ще се осъществява в 17 локации в Стария град. Есенният фестивал ще стартира с традиционното Дионисиево шествие в Стария Пловдив.

Очаква се дефилето да бъде открито от министрите на туризма и на земеделието Илин Димитров и Явор Гечев, под патронажа на чиито ведомства се провежда фестивалът.

За церемонията се ограничава движението, престоят и паркирането на автомобили по ул. „Съборна“ при кръстовището с ул. „Митрополит Паисий“ в Стария град.

Ограничението важи за час – от 13:30 до 14:30 часа.

Mървата бъчва младо вино ще бъде отворена с наздравица на 25 ноември (петък), 14:00 ч. в началото на Стария град на ул. „Съборна“ 2-4.

Участниците в тазгодишното издание бележат ръст с 15% организаторите на фестивала. Дефиле на младото вино 2021 е най-успешното досега. Организаторите от Съвета по туризъм, общината и Университета по хранителни технологии се надяват настоящата година да е още по-добра.

Фестивалът се провежда в уикенд формат (петък, събота и неделя) и имат богата съпътстваща програма.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина