ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
Под небето

Станишев сам агитира за подписката в подкрепа на АЕЦ Белене

Петя Терзийска

Image title
Подписка за осъществяване на строежа на АЕЦ „Белене”, подкрепена от лидера на БСП Сергей Станишев, се проведе днес в Пловдив. Преди появата на Станишев млади ентусиасти обикаляха сред насъбралите се граждани и журналисти, информираха ги за целта на подписката и приканваха всеки да я подкрепи.
Още с пристигането си Станишев обясни, че целта на кампанията, която е организирана в цялата страна, е гражданите да се информират и след това съобразно своя личен интерес сами да решат дали да подкрепят строежа на АЕЦ-а. Лидерът на червените обясни, че всички условия за строителство са налице, площадката е лицензирана, а самото изграждане на централата се спира. Когато се търси повод да се спре нещо винаги ще се намери, така обобщи Станишев причините за неосъществения досега проект. Той допълни, че без Белене токът ще продължава да поскъпва и че още един мандат на ГЕРБ ще бъде абсолютна катастрофа за страната. Тъй като вече има приет закон за референдумите, събраните подписи ще имат тежест и гласът на българите няма да бъде игнориран, както се случи през 2002 година, когато се проведе подписка в защита на АЕЦ „Козлодуй”. До този момент на първо място по събрани подписи се нарежда Видин, а след това са Плевен и Белене.
Събралите се граждани разпалено коментираха събитието и дори иззеха функцията на журналистите, като отправиха своите питания към Станишев. На въпроса защо премиерът на републиката се е превърнал в кмет на София и всички държавни пари се вкарват в столицата, Станишев отговори, че процесът на децентрализация в страната е спрял, тъй като в София има най- много избиратели. Бойко Борисов е в края на управлението си, сега той трябва да отговори на много въпроси, лаконичен бе Станишев. И младите, и по- възрастните жители на Пловдив се възмущаваха от поскъпването на тока с 13%. С 280 лева пенсия сметките се плащат трудно, последната ми сметка за ток беше 38 лева, следващата сигурно ще е двойна, жалваше се пенсионерът Манчо Манчев.
След разговора с медиит, Станишев сам хвана папката и започна да събира подписи от минувачите. Той обясни, че е подкрепил инициативата още в самото начало, като е положил подписа си в Смолян. Image title
Image title
Image title

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина