ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
Под небето

„Пловдив 2019“ организира обучение за доброволци на Европейска столица на културата

Обучение за доброволци на Европейска столица на културата, организирано от фондация „Пловдив 2019“,  ще се проведе на 17 и 18.03.2017 г. в Голяма конферентна зала на Дом на културата „Борис Христов".
В рамките на два дни заедно с Мери Садовска, куратор в направление „Сценични продукции“, гр. Вроцлав – Европейска столица на културата 2016, всички участници ще се запознаят със същността на това какво е да си доброволец, какви са отговорностите и разбирането за лоялност на работата в екип. Програмата е фокусирана върху разрешаване, самостоятелно и групово, на конкретни казуси при осъществяването на мащабни културни прояви. 

Цялото събитие се основава на активното участие чрез обучение, разрешаване на проблеми и казуси, като ще бъдат включени и задачи свързани с физическата и интелектуална ангажираност на участниците.
Обучението е част от платформата за информационни срещи и семинари ФОРУМ 2019, имаща за цел за повиши информираността, изграждане и развитие на капацитет и създаване на основа за успешната реализация на проекта Европейска столица на културата.

Мери Садовска e културен и театрален педагог, режисьор, продуцент и творчески ментор по образование. Садовска има опит в работа с деца, младежи и възрастни в неравностойно положение от цял свят. Основната й цел е чрез театъра да помогне за намаляване на социалното изключване и минимизиране на различията за една обща цел – за нас, за обществото, за бъдещето. Завършила е културология и психология, работи като учител и възпитател с деца от различни социални среди, водещи театри и образователни проекти. За последните две години тя работи за Европейска столица на културата Вроцлав 2016 г. и ко – режисира четирите и най-големи събития. Координира проекти, свързващи различни европейски страни и групи от стотици граждани, включително доброволци и обучения лидерство.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина